2019. április 25-én a Kiskőrösi Rendőrkapitányság által szervezett Nyílt Napot tartottak városunk főterén. A hétvégi Petőfi Kulturális Fesztiválra már készültek a szervezők, így a sátor már állt a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtt, ez is helyet adva a rendezvénynek.

-Hirdetés-

A főtéren rendőrautó, tűzoltók, mentősök, a Vöröskereszt dolgozói, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal autója, az Állampusztai Büntetés-Végrehajtási Intézet munkatársai, kommandós egység is egyaránt megtalálható volt. Az eseményre a kiskőrösi általános és középiskolások látogattak el, és megtapasztalhatták, milyen érzés a golyóállómellény viselete, milyen egy lőfegyver fogása vagy épp rabláncon vezették egymást a gyerekek. A sátor alatt volt hely bőven, így 2 városi tűzoltóautó is helyet kapott, amelybe persze örömmel másztak be a gyerekek, de a rendőrségi motorokra is sokan felpattantak. Életmentési technikát sajátíthattak el a mentősök és a Vöröskereszt által, kutyabemutatót láthattak az állampusztai dolgozókkal, illetve megnézhették a NAV irodává kialakított kisbuszát is.

Az esemény zárásaként az amerikai filmekből ismertté váló úgynevezett Flashmob (amelyben látszólag ismeretlen emberek hirtelen táncolni kezdenek, mintha azonos koreográfiát tanultak volna) kápráztatta el az idelátogatókat. A tánc résztvevői a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola első osztályosai voltak, illetve 3 rendőr vezette fel a kis kompániát: Kuti Erika c.r.őrnagy, Baltás Adrienn c.r. zászlós és Turú Dorottya r.törzsőrmester.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS