Ranga Sándorné Papp Anna a fülöpszállási Herpai Vilmos Általános Iskola kitűnő pedagógusára emlékeztek április 26-án. Egy tragikus kimenetelű autóbalesetben 36 évesen hunyt el 1990-ben, majd három évvel később férje Ranga Sándor létrehozta „A Ranga Tanárnőre Emlékezünk Alapítvány”, immár 26. alkalommal rendezte meg szavalóversenyét ezzel ápolva a hagyományokat és őrizve a tanárnő emlékét. A versenyen képviselte magát a család is.

Ámon Andrásné
-Hirdetés-

A mai rohanó világban egyre nagyobb értéknek tekinthetjük, ha a gyermek iskolai feladatai, a modern kor kísértései mellett időt szentel arra, hogy értelmezzen, megtanuljon egy verset. Kitartás türelem kell ahhoz, hogy a kiválasztott verssel ki lehessen állni a zsűri, a közönség elé. A szép vers, a költészet szépíti lelkünket,szépnek, jónak halljuk, lássuk embertársainkat, környezetünket. a vers képes a maga tömörségével egyetlen szóba belefoglalni az érzelmeit, és ezáltal átformálja látásunkat, hallásunkat, érzéseinket, felfogásunkat, beszédmódunkat – hangzott el Ámon Andrásné megnyitó beszédében.

Az idei szavalóversenyre Szabadszállás, Kunadacs-Ladánybene, Kaskantyú, Izsák, Kiskőrös, Csengőd, településekről érkeztek a diákok Fülöpszállásra. A produkciókat Agárdi-Nagy Györgyné, Kemény András, Megyesiné Körmendi Irén, Cseh Szakáll Beáta és Szokolay Zoltán értékelte alsó és felső osztályos kategóriában. A versmondók először a kötelező verset, majd egy szabadon választott verset mondták el.

A legjobb szavalók
Alsó osztályosok között:
1.Rábaközi Balázs (Izsák)
2.Nagy Ferenc (Kunadacs-Ladánybene)
2.Gucsi Armand (Kiskőrös)
3.Szarka Regina (Kiskőrös)
Közönségdíj: Jámbrik Janka (Fülöpszállás)

Felső osztályosok között pedig:
1.Debreczeni Dominika (Kunadacs-Ladánybene)
2.Rakonczai Rebeka (Kiskőrös)
3.Nagy Vivien (Kunadacs-Ladánybene)
Közönségdíj: Fekete Anna Katalin (Fülöpszállás)

Az eseményen hirdették ki a „Vers a rajzban, rajz a versben” rajzpályázat nyerteseit is.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS