Kiválóan szerepelnek a kiskőrösi Bem József Általános Iskola fiatal labdarúgói a diákolimpia kispályás küzdelmeiben. A 2004-2006-ban születettek mezőnyében induló gárda több sorozaton is túl van már sikeresen.

A Biácsi Gábor edző által irányított 7-8. osztályosok csapata április 10-én a kiskőrösi kistérségi küzdelmekben lépett pályára, ahol a következő eredményeket ért el: Bem DSE-Kecel 3-0, Bem DSE-Soltvadkert 2-1. A fiatalok két győzelmet szerezve a továbbjutást.
Az együttes április 11-én a kiskunhalasi megyei elődöntőben szerepelt: Bem DSE-Kiskunhalas Szilády RFC 2-1, Bem DSE-Kiskunhalas Felsővárosi Általános Iskola 0-2, Bem DSE-Soltvadkert 6-2.

A továbbjutás az utolsó mérkőzésen dőlt el a Bem DSE és a Soltvadkert csapati között. A mérkőzés előtt azt lehetett tudni, hogy aki nyer, az bejut a megyei döntőbe, aki veszít az utolsó lesz, döntetlen esetén pedig a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola szerepelhet a megyei döntőben.
-Hirdetés-

A Soltvadkert szerzett vezetést a mérkőzésen, aztán még az első félidőben egyenlített a Bem DSE. Sokáig döntetlenre állt a találkozó, de a második félidő utolsó 10 perce gólzáporosra sikeredett, így 6-2 re nyert a Bem SE csapata és a kiskőrösiek jutottak tovább.
A megyei döntőt április 26-án rendezték meg Kalocsán négy csapat részvételével. Itt a kiskőrösi fiatalok a következő eredményeket érték el: Bem DSE-Kecskeméti Béke Téri Általános Iskola 4-0, Bem DSE-Bajai Sportiskola 7-0, Bem DSE-Kalocsai Sportiskola 0-0 (büntetőkkel: 3-1).

A csapat a megyei döntőben aratott három győzelemmel – és ez alatt a rendes játékidőben kapott gól nélkül – jutott tovább az Egerben megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol Bács-Kiskun Megyét képviselik ebben a korosztályban.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS