A szombathelyi Ten Sing Savariae tavaszi turnéjának egyik állomása április 26-án Kiskőrös volt. A Petőfi Sándor Művelődési Házban általános és középiskolásokkal teli ház várta őket. A diákok először kétkedve várták, majd örömmel fogadták a műsorukat. A 90-es években aktív Ten Sing mozgalom működött városunkban a KIE (Keresztény Ifjúsági Egyesület) munkaága volt. Városunk adott otthont az 1997-ben a 3. Európai Ten Sing Fesztiválnak, amikor öt napon át 21 országból 1800 fiatal volt Kiskőrös vendége. 

-Hirdetés-

Célja, hogy a zene, a tánc és a dráma elemeivel egy olyan egységet hozzanak létre, amivel missziós munkát végeznek. Isten üzenetét úgy adják át ,főleg a kortársaknak, elsősorban felsős, középiskolás és egyetemista diákoknak, hogy ebben a műsorban világi énekek és egyházi énekek is benne vannak. Minden azokhoz az értékekhez kapcsolódik, amit ők képviselnek és szeretnének átadni.

A Ten Sing olyan sokszínű, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit igazán szeretne csinálni, legyen az a koncertek szervezésén keresztül a drámacsoport egy tagján át az énekkar vezetéséig bármi. A közös munka alkalmával mindenki megérti és elhiszi, hogy egyedi és értékes.

Pethő-Szűcs Mária szívéhez is közel áll a mozgalom. „Én a Ten Singben tértem meg, nem keresztény családból származom. Nagy barátságokra, elfogadásra, befogadásra talált az ember. Igazából egy másfajta életörömöt fedeztem fel benne. Jó volt találni egy olyan közösséget, ami egy kicsit ugyan más értékrend alapján, de ugyanolyan életvidám, ahol megvan a jókedv, a bandázás, a határok feszegetése, ami szükséges egy tinédzsernek. A Ten Singben mindenki kipróbálhatja magát, mert megvan benne a lehetőség, hogy mindig új dolgokat csináljon”– vallja a lelkésznő.

A Kiskőrösi Keresztény Ifjúsági Egyesület tábláját a Tarkabarka Játszóház épületének oldalán láthatják. Ma már csak nevében él, mert az akkori tagok után nem jött utánpótlás, ők felnőttek, külföldre kerültek, de a mai napig tartják egymással a kapcsolatot, mert életre szóló és értékes barátságok születtek ebben a közösségben.

A Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség azon munkálkodik, hogy újra összekovácsoljon egy csapatot. Akinek tetszett a pénteki előadás részletekért keresse evangélikus hitoktatóját.

B.M

MEGOSZTÁS