A böjti időszak lezárásával, Húsvét utáni szombaton az Evangélikus Egyházi Óvoda családi estet tartott a soltvadkerti Városi Sportcsarnokban. Az est a balatoni nyár fényében került megszervezésre, melynek ötletadója dr. Losoncz Eszter volt, aki, ha más területen is alkot, bizonyára szeretheti a balatoni pezsgő életet.

-Hirdetés-

A magyar tenger, a mi BALATONUNK az, melyre büszkék vagyunk, hiszen visszaidézi a gyermekkorunk egy-egy szeletét, ahol valamennyien felnőttünk nyaranta, és ahová gyermekeink is szívesen térnek vissza a mi kis vadkerti tavunk után vakációzni. A gyermekek nyitó-, majd a felnőttek éjféli tánca is ezt idézte fel.

Lakatosné Hachbold Éva intézményvezető köszöntötte a bálozó vendégeket

Homoki Pál fenntartó lelkész nyitotta meg a 20. családi estet, Lakatosné Hachbold Éva intézményvezető pedig köszöntötte a bálozó vendégeket, az óvoda vezetőségét, nevelőtestületét, és Szülői Közösségének tagjait!
A meghívottakat név szerint, akik elfogadták a kedves invitálást:
FONT SÁNDOR országgyűlési képviselő, LEHOCZKI FERENC polgármester úr, UDVARHELYI ATTILA igazgató úr, ENDREFFY MÁTÉ iskolalelkész. A kiskőrösi delegáció tagjai: SZENTGYÖRGYINÉ SZLOVÁK MÁRIA és GRAUSZA JÁNOSNÉ Igazgatónők, TIRICZNÉ SZABÓ SZILVIA Óvodavezető, OPAUSZKI GYÖRGYNÉ és RÁVAI MÓNIKA gazdasági vezetők, valamint az óvoda volt SZK vezetője BERGMAN MÓNIKA és a jelenlegi SZK vezetők GALÁNTAINÉ PIVARCSI ESZTER és NÉMETH-GARAMI HELGA.
A BALATONI NYÁR dekorációja és színei valóban visszaröpítettek bennünket az elmúlt nyár élményvilágába és egyben sejteti az előttünk álló nyári vakáció helyszínét.
Az intézményvezető elköszönt a ballagó gyermekek szüleitől, kiemelten azoktól, akik sok éven át tartó támogatással és szervező-alkotó munkával segítették az óvoda nevelő-oktató munkáját.

  1. SCHISZLER RÓBERT és KARDOS AMÁLIA
  2. SERES FERENC és GYENES TÜNDE
  3. VIZI REGINA
  4. RÁKÓCZI BÉLA és DR. CSŐSZ MARIANNA
  5. TÍMÁR ERZSÉBET és TÍMÁR FERENCÉ
  6. SZABÓ ZOLTÁN és BÓDIS VIKTÓRIA
  7. WEPPERT SÁNDOR és GELLÉN SZILVIA
  8. DR. LACZINÉ RITTER ANDREA és LACZI MIKLÓS

Továbbá köszönetet mondott az SZK valamennyi tagjának: méltatta a segítő szülők szorgalmát, akik a terítésben, a dekoráció felrakásában és megalkotásában részt vettek. Mindezeket a munkálatokat Németh-Garami Helga és Galántainé Pivarcsi Eszter SZK vezetők irányították.

Lakatosné Hachbold Éva mellett kétoldalt Németh-Garami Helga és Galántainé Pivarcsi Eszter SZK vezetők

A hála szavaival köszönte meg az édesapáknak is a kétkezi munkáját, akik a drót kihúzásában segítettek szorgalmasan, valamint Lénárt Tamásnak a fénytechnikát és Galántai Norbertnek az ünnepi este moderátori levezető szerepét, és a szervezési munkában való tevékenységét. Méltatta a Material-Plastiknak az éveken át nyújtott dekorációs fóliák legyártását.

 „Az este indításaként Pálinkás Attila konyhájának ételeit kóstolhatták meg, melyet az idei alkalommal az asztalokra szervíroztak, majd utána desszertként a Szent Korona Cukrászda pohárkrémeit és gasztronómiai különlegességeit ízlelhették meg a vendégek. Ami nélkül elképzelhetetlen a nyári hőség: fagylaltot is mértek a gyermekeknek.

A tombolát 23 órától kínáltuk, melynek fődíja egy WELLNESS hétvége volt, a mórahalmi COLOSSEUM-ba. Mindez a Csáki család felajánlásaként került a Szávay családhoz! Köszönjük!

A bevételt, a megújuló udvar játszótéri játékainak bővítésére szeretnénk fordítani!
A dekoráció GALÁNTAINÉ PIVARCSI ESZTER, NÉMETH-GARAMI HELGA, BARCSIK BEÁTA és HACHBOLD ÉVA érdeme.
A gyermekeket UGRÁLÓVÁR várta a paraván mögött, amely a BS Plastic jóvoltából került a családi estére.
VIZI REGINA a BÜFÉ tartalmát állította össze.
Az est folyamán életképeket, fotókat készített Holczimmer-Windecker Xénia, aki megörökítette az est élményeit!
A talpalávalót, a báli zenét a SOUNDWITCH zenekar szolgáltatta, melynek tagjai Kalocsáról érkeztek hozzánk.

A gyermekek nyitó táncát Fejesné Szarka Rita és Szebelédi Nikolett óvónők álmodták meg, melynek betanításában az ifjú óvó nénik is részt vettek. A Karib-tenger népszerűségének köszönhetően született meg az a vízi tánc, amelyet az OVISOK mutattak most be nekünk, megfűszerezve egy kis retró muzsikára ropott tánccal.

Sok készülődés és áttáncolt esték előzték meg a felnőttek éjféli fellépését!
A táncot Tóth-Holczimmer Erika óvónő tanította be, aki február óta hetente két alkalommal és nagy türelemmel oktatta a tánclépéseket a felnőttközösségnek.
Tagjai pedig a jelenlegi és volt szülők, valamint a legtapasztaltabb és a legifjabb óvó nénik voltak, valamint az evangélikus egyházi iskolánk lelkésze. Az óvodai közösség nagyon hálás ennek a kis csapatnak, akik évről-évre megújulnak táncaikkal, és az idei évben is vállalták a táncpróbák nehézségeit, a családi est fellépésének örömét, rizikóját.” Tudtuk meg a részleteket Csővári-Lakatos Réka óvodapedagógustól.

A következő tanévben kezdi meg az Evangélikus Egyházi Óvoda 30. tanévét.
Az 1990-ben alapított egyházi intézmény nagyszabású ünnepségre készül, hogy méltón emlékezzen meg az óvodaalapítás történelmi pillanatáról, az óvodaalapítók nemes alkotásáról, mely a rendszer váltás hajnalán született meg.

 

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS