A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata a bajnokság 17. fordulójában hazai pályán szerepelt. Az együttes az április 28-án lejátszott mérkőzésen a kunszentmiklósi Miklós KC gárdáját látta vendégül.
A soltvadkerti lányok kiélezett közdelemben nyertek 24-23-ra (11-9): Vancsik (k), Korsós 12, Szentpéteri, Petrezselyem 1, Csákovics 6, Tasnádi 3, Drenkovics 1, Trsztyinszki, Lőrincz 1, Hachbold, Bleszák, Frittmann. Edző: Romsics Erzsébet. A vendégek közvetlenül a soltvadkertiek előtt álltak a tabellán, így egy esetleges hazai győzelem azt jelenthette, hogy pontszámban utolérik a kunszentmiklósiakat. A mérkőzés nagyon szoros küzdelmet hozott, mely során 1-2 gólos előnye volt az egyik, illetve a másik csapatnak. A találkozó utolsó percében 24-22-re vezetett a hazai együttes, mely után egy kunszentmiklósi gól tette izgalmassá a végjátékot. Az utolsó másodpercekben hétméterest kaptak a hazaiak, de Csákovics Nóra dobását lábbal védte a kapus. Most belefért a kihagyott büntető a végjátékba, ami után egygólos győzelmet ünnepelhetett a soltvadkerti együttes.
Romsics Erzsébet – Soltvadkerti TE edzője:
Mindenek előtt nagyon örülök a győzelemnek. A korábbi mérkőzéseinkhez hasonlóan most is magunknak tettük nehézzé a mérkőzés végét. Úgy gondolom, hogy igen kemény, helyenként durva mérkőzést játszottunk. A lányok ma nagyon odatették magukat a győzelemért és a siker a szívvel, lélekkel játékunknak volt köszönhető. Szerintem a második félidő közepén dőlt el a mérkőzés, amikor kétgólos előnyre tudtunk szert tenni. Még két mérkőzésünk van hátra hazai pályán a Kiskőrös és a Kiskunmajsa ellen. Legközelebb szomszédvári rangadóra készülünk, hiszen a kiskőrösieket fogadjuk majd, amely találkozó minden szezonban kiemelt figyelmet kap. Korábban a kiskőrösiek közül Torgyik Rita nálunk játszott, aki most is meghatározó kézilabdázója a csapatának. Tudjuk, hogy Márki Évával együtt nagyon eredményesen kézilabdáznak, ezért ennek a kettősnek az összjátékát szeretnénk megbontani. Minden mérkőzés fontos számunka, de a kiskőrösiek elleni egy presztízscsata, ezért ennek szellemében készülünk pályára lépni.

-Hirdetés-

Május 5. (vasárnap): 15.00
Soltvadkerti TE-Kiskőrösi NKSZSE

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS