Idén is megrendezésre került május 1-jén a sportolást és egészséget központba helyező sportnap Kiskőrösön a városi sportpályán, ahol az eleinte zord idő ellenére is sok volt az érdeklődő, sportolni vágyó.

-Hirdetés-

A napot a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetséggel közösen szervezték meg a kiskőrösi sportegyesületek, így a látogatók az egészségi állapotunk felmérése mellett sok különféle sportot is kipróbálhattak. A különböző helyszíneken, némi sportolás után gyűjtött pecsétek segítségével pedig az aktívabb résztvevők egy egészséges ebédre voltak meghívva, amit a Fortuna Étteremben fogyaszthattak el.

Reggel a kiérkezőket Kiskőrös város fúvószenekara és mazsorett csoportjai köszöntötték, akik színvonalas fellépésükkel gazdagították a napot.

A megnyitó utáni első program a az óvodásoknak szánt 300 méteres futás volt, melynek távja utal Kiskőrös 300 éves évfordulójára. A közel 30 rajthoz álló gyerek nagy lelkesedéssel indult el a rajtvonaltól, és ügyesen végigfutották a távot. A célba beérkező valamennyi gyermek érmet kapott.

A nap további részében az időjárás is kedvezett a programoknak. Többek között lehetőség volt kipróbálni a Tai Jit, a kisebb gyermekek póni lovon ülhettek, kézilabdával lehetett kapura lőni, lehetőség volt kipróbálni a tandem kerékpárt is, de a bevállalósabb résztvevők párosával végig mehettek egy sok részből álló, állóképességet tesztelő pályán is, ahol minden izmukat próbára tehették.

Az egészségi állapotát is bárki felmérhette, hiszen a helyszínen volt egy szűrőbusz, ahol a Nemzeti Népegészségügyi Központ jóvoltából különböző állapotfelméréseket végeztek el.

Az ebéd előtt előadások meghallgatására is volt lehetőség, Faragó Tamás olimpiai bajnok, és Turú Balázs életmód-tanácsadó osztotta meg tapasztalatait a sporttal és az egészséges életvezetéssel kapcsolatban.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (105 db kép)