Egy nem mindennapi eseményen vehettek részt az érdeklődők május 4-én, ugyanis Gmoser Györgyné Zsuzsa néni „Bátorság kell a hűséghez” című könyve nemrég készült el, így most sor került annak bemutatójára is. 

Az egész színházterem megtelt
-Hirdetés-

Az igazán nagyszabású bemutató 16 órakor kezdődött fotókiállítással és fogadással, ahol szlovák ételekkel és helyi borokkal várták a megjelenteket. A közönség így már a könyvbemutató előtt megismerkedhetett a szlovák vendégszeretettel, hagyományos ételeik különlegességeivel.

Érdekes régi képeket nézhettünk meg

A könyvbemutató 17 órakor kezdődött Supka Éva konferálásával. Az alkalom elején Domonyi László polgármester fejezte ki tiszteletét a könyv megírásáért, majd Zsuzsa néni mesélt a könyv eredetéről, az írás folyamatáról és néhány érdekes történetet is megosztott a könyvből. Zsuzsa néni beszámolója után Turán István helytörténész is elmondott pár dolgot a könyvről, annak teljes hitelességéről.

Gmoser Zsuzsa néni, miközben a könyvről mesél

Érdemes tudni, hogy a könyv a színes képeken kívül rengeteg történetet tartalmaz, így igazán jó olvasmány lehet minden korosztálynak, továbbá több szlovák dal is megtalálható benne lekottázva, ami tovább emeli a könyv színvonalát. Zsuzsa néni korábban már mesélt nekünk a könyv megszületésének részleteiről, mely IDE kattintva olvasható. 

A rendezvényen közreműködött Kiskőrös Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja, a Szivárvány Néptáncegyüttes és a Kóbor Zengő Zenekar tagjai, az Evangélikus Fúvószenekar, a Szücsi Óvoda, a KEVI Petőfi Általános Iskola és a Bem József Általános Iskola gyermekei, valamint a Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar tagjai.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS