Jó teljesítményt nyújt a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE együttese a tavaszi szezonban. A fiúk május 5-én hazai környezetben léptek pályára és egy újabb győzelemmel szerettek volna felzárkózni a középcsapatokhoz a tabellán.
A soltvadkertiek a Kiskunhalas csapatával játszottak, aki ellen 3-1-re (1-0) nyertek: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Font, Nagy Sz. (Molnár), Márki, Szalai, Szabó Sz., Pekker, Radics (Burszki), Tóth Á. (Frei). Edző: Holczimmer Tamás.

-Hirdetés-

A találkozót az esős időjárás miatt a műfüves labdarúgó pályán rendezték meg. A mérkőzés elején nem sok helyzet alakult ki egyik oldalon sem és látszott, hogy mindkét gárda jól megszervezte a védekezését. Az első gólt Szabó Szabolcs nagyszerű indítását követően a 27. percben Radics Zoltán szerezte, aki lefutotta a védőket és higgadtan gurította a labdát a bal alsó sarokba (1-0).
A második félidőben megfogyatkoztak a vendégek. Az 52. percben soltvadkerti Szalai Ádám nem engedett elvégezni egy kiskunhalasi szabadrúgást, amely során Horváth Ákos meglökte őt. Az eset után mindkét vétkes játékos sárga lapot kapott, de Horváth Ákosnak volt már egy ilyen kártyája, így a kiállítás sorsára jutott. A második hazai találat a 63. percben született, amikor a tétovázó védőktől Tóth Árpád elvette a labdát és a büntetőterületen belül már csak buktatva tudták megállítani. A szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Szalai Ádám értékesítette (2-0).
A második félidő közepén aztán egy kellemetlen közjáték történt. A soltvadkertiek kapusa, Frittmann Patrik ellen követett el szabálytalanságot a kiskunhalasiak színesbőrű idegenlégiósa Fomumbod Eyah Eugene. A történtek hatására az egyik néző rasszista kifejezéseket kiabált be a játéktér felé, ami miatt néhány feldühödött kiskunhalasi játékos a nézők közé akart szaladni. Miután a kedélyek kicsit megnyugodtak, a vendégek úgy döntöttek, hogy levonulnak a pályáról és a saját kispadjuk felé vették az irányt…
A mérkőzés 8 percig állt, mire a játékvezető a főrendezővel együtt kezelte a helyzetet. A találkozó így a 90. perc után még 10 perces hosszabbítással folytatódott. A 94. percben végleg eldöntötte a mérkőzést a Soltvadkert, amikor Rózsa Bence több védőt is kicselezve helyezte a labdát közelről a kapuba (3-0). A vendégek az utolsó percben szépítettek Amariutei Sorin fejes góljával (3-1). A soltvadkertiek megérdemelten nyertek, és a második félidőben kidolgozott helyzeteik alapján akár nagyobb gólarányú különbség is lehetett volna a két csapat között.

Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Kiskunhalasi FC 1-1 (1-1)

Holczimmer Tamás – Soltvadkerti TE edzője:
-A tavasszal jól szerepelünk és a közös munkának, valamint a sikereknek köszönhetően nagyszerű csapategység alakult ki. Nagyon elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával és örömmel mondhatom el, hogy a télen leigazolt új játékosok gyorsan beilleszkedtek és a csapat erősségeivé váltak. A kiskunhalasiak elleni mérkőzést már nagyon vártam én is, mert jól ismerjük egymást. Ez egy igazi presztízscsata volt, szomszédvári rangadó. Az ilyen találkozókra lelkiekben is mindenki megkettőzött erővel készül. Mi a támadó focit helyezzük előtérbe és most is ennek megfelelő taktikával léptünk pályára. Úgy érzem, hogy végig mi irányítottuk a játékot, és amennyiben csak 1-0-ra hozzuk le a mérkőzést, akkor is azt mondanám, hogy a mi kezünkben volt a találkozó. Sajnos nem tudtuk lehozni a mérkőzést kapott gól nélkül, ami kicsit bosszant, de ez most belefért. A második félidőben történt közjátékkal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy a nézőtérről én is hallottam egy nem sportpályára való bekiabálást. A Kiskunhalas kihasználta azt a lehetőséget, amit a sportszerűtlen magatartás okozott és levonultak a pályáról. Úgy érzem, hogy ekkor már eldőlt a mérkőzés, de ezzel szerettek volna bennünket kizökkenteni a ritmusunkból. Szerencsére ez nem zavarta meg a csapatunkat és egy újabb góllal még magabiztosabbá tettük a sikerünket.
A csapat most a Kiskőrös ellen készül majd és nekem edzőként az első „derbim” lesz. Remélem sokan kilátogatnak majd a találkozóra, ami feldobja a játékosokat. A kiskőrösieknek most nagyon jó csapatuk van, de mi megduplázott erővel lépünk majd pályára, és egy jó eredményt szeretnénk elérni.

Május 12. vasárnap: 17.00
Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS