Az egykori mélységi felderítő katonákból álló MN3100 Ejtőernyős Bajtársi Kötelékegyesület tartott élő történelem órát a KT Bem József Általános Iskolában május 7-én. A hagyományőrzők Kovács Ferenc meghívására érkeztek városunkba. A gyerekek megtudhatták, hogy az országnak is volt elit alakulata. Az ejtőernyős felderítőket jóval a front mögött ellenséges területre dobták le, feladatuk különböző objektumok megsemmisítése volt.

-Hirdetés-

75 évvel ezelőtt június 6-án a D-Day fedőnéven emlegetett normandiai partraszállás sorsdöntő jelentőséggel bírt, erről a hadműveletről tartottak érdekfeszítő előadást. A szolnoki csapat szoros barátságot ápol a 88-ban bevonult kiskőrösi sorkatonákkal. Nagy sikere volt az egyesület által kiállított harci eszközöknek, fegyvereknek, uniformisoknak, hadászati felszereléseknek, melyek bemutatásakor nem a háború és erőszak kerültek előtérbe, hanem inkább ismeretek átadása volt a cél.

Büntetésben

A gyerekek a helyes válaszokért cserébe kézben tarthattak egy-egy eszközt, vagy ha nem tudtak csendben maradni, akkor megtapasztalhatták a menetfelszerelés súlyát. A rendkívül érdekes gyűjtemény legértékesebb darabja egy AMD-65 ös gépkarabély, mely hangtompítóval és éjjellátóval is rendelkezik. Az egyesület egyre több iskolába tart rendhagyó történelem órát, és az a tapasztalatuk, hogy számonkéréskor kiemelkedően teljesítenek a gyerekek.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS