A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 18. fordulójában hazai pályán szerepelt a Kiskőrösi NKSZSE gárdája. Ez a mérkőzés volt a kiskőrösiek utolsó találkozója ebben a bajnokságban.
A szezonzéró összecsapáson a kiskőrösiek a lajosmizsei Mizse KC gárdája ellen 24-24-es (12-11) döntetlent játszottak: Hell (k), Rostás (k), Lukács (k), Borbényi 7, Holczimmer 5, Kolonusz, László, Ocskó 5, Simon, Torgyik 5, Zsubori, Polereczki, Nagy D., Kornóczi, Varga, Schiszler. Edzó: Szabó Tamás.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek 1-1 után átvették a vezetést és az első félidő közepén már 9-4 volt az állás. A szünet előtt a kihagyott helyzetek és a védekezésben elkövetett hibák miatt felzárkóztak 1 gólra a vendégek. A második félidőben úgy tűnt, hogy magabiztos hazai győzelem születik, mivel a kiskőrösiek már 18-13-ra is vezettek. A végjátékban 21-21-nél állt újra döntetlenre a találkozó, amit követően egy több percig tartó gólszünetet Ocskó Mariann találata szakított meg (22-21). A kiskőrösiek 24-23-ra vezettek, amikor 3 másodperccel a vége előtt Torgyik Rita szabálytalanul akadályozta a vendégek kapusának indítását.

A történtek miatt Torgyik Ritát a játékvezetők piros lappal kiállították, a lajosmizseiek pedig időntúli hétméterest dobhattak, amit értékesítettek.

Nagy izgalmak közepette zárult a találkozó 24-24-es döntetlennel. A csapat ezzel az eredménnyel a bajnokság 5. helyén végzett 18 ponttal.
A mérkőzés után ünnepélyes keretek között került átadásra az Országos Serdülő Bajnokságban szereplő korosztályos gárda éremosztójára. A Czérna János edző által irányított csapat a küzdelemsorozatban a harmadik helyet szerezte meg. A fiataloknak a bronzérmet a Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség elnöke Járdi Ádám adta át.
Szabó Tamás – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
-Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, mert a lajosmizseiek eredményei azt mutatták, hogy ellenfelünk a tavaszi szezonra jelentősen megerősödött. Sajnos helyzetünket nehezítette, hogy a csapat egyik legrutinosabb játékosa Márki Éva a mai napon nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A mérkőzésen végig mi vezettünk és úgy gondolom, hogy irányítottuk a játékot. Az első és a második félidőben is el tudtunk húzni 4-5 góllal, amiben nagy szerepet játszott a jól működő védekezésünk. Sajnos voltak hullámvölgyeink is, a találkozó végére pedig a fáradság jelei is mutatkoztak a csapaton. A végjátékban rutintalanok voltunk és előjöttek olyan hibák, amivel felhoztuk az ellenfelünket. Az utolsó másodpercekben Torgyik Rita szabálytalanságot követett el, hogy az ellenfelünk ne tudjon gyors támadást indítani. Sajnos a győzelmünk ezen az apró kihagyáson úszott el, de a döntetlennel is elégedett vagyok, azonban van egy kis hiányérzetem. Döntő volt, hogy a 4-5 gólos előnyünket nem tudtuk megtartani és néhány játékosunk támadásban, valamint védekezésben is kicsit kevesebbet tudott hozzátenni ehhez a mérkőzéshez.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS