A Kiskőrösi Rendőrkapitányság idén is – már hagyományosan – megkezdte a drogprevenciós előadássorozatát. Ennek keretében Kuti Erika c. r. őrnagy az illetékességi terület minden általános iskolájában a 7-8. évfolyamos diákok körében tart ismeretterjesztő órát a drogokkal kapcsolatosan.

-Hirdetés-

A legális drogok közül kiemelten foglalkozik az energia italokkal, a gyógyszerekkel és a szipuzáshoz használt ún. szerves oldószerekkel. Az illegális drogok – azaz a kábítószerek – közül beszél a fiatalokkal többek közt a kenderszármazékokról, az extasyról és a dizájner drogokról.

A főelőadó asszony fontosnak tartja tisztázni, hogy ő nem kompetens a téma egészségügyi vonzatát részletezni. Komplexen világítja meg a drogos életmód hatásait, úgy mint társadalmi (tanulás, baráti kör, munkahely, családi élet), anyagi, magatartásbeli változások; jogi következmények.

Hangsúlyozza a fiataloknak, hogy a kipróbálással is az életükről döntenek.

Ezt a döntést pedig nem tudja meghozni más helyettük, nekik kell. De mindenképpen hosszú távon gondolkozzanak. Ez volt az előadás fő vezérfonala.

Továbbá felhívta a figyelmüket, hogy az alkalomszerű fogyasztás nagyon gyorsan csap át a rendszeres, majd a kényszeres használatba. Míg egy ideig fejben dől el a dolog, utóbbiaknál már a test irányít, az akarat háttérbe szorul. Ekkor már híre nincs a kezdeti örömforrásnak. Függővé válik a használó, ilyenkor már szenvedélybeteg.

A problémák, krízishelyzetek kezeléséhez forduljanak az erre hivatott szakemberekhez, mert a droghasználattal csak újat szerez az eredeti mellé.

Galériánkban a Bem József Általános Iskola diákjainak tartott előadás képei láthatóak.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS