A soltvadkerti sportcsarnokban második alkalommal került megrendezésre május 12-én a Filus Sándor Emlékverseny. A Serdülő Magyar Bajnokság küzdelmei során 31 csapat, 157 birkózója, 11 súlycsoportban mérte össze erejét.
A Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának elnöke Lakatos Attila elmondta, hogy az eseményt a soltvadkerti és a bócsai birkózó egyesületek közösen szervezték. A serdülő korosztály legnagyobb országos versenyén a résztvevők három szőnyegen küzdhettek. Ebben a korosztályban már a legjobban világversenyekre is mehetnek, így a dobogóért küzdő sportolók a válogatott kerettagságért is birkóztak.

A soltvadkerti színeket 6, a bócsaiakét pedig 5 birkózó képviselte a versenyen.

-Hirdetés-

A soltvadkerti fiatalok közül Román Attila – 57 kg/5., Lakatos Árpád +85 kg/5., a bócsai csapatból pedig Wéber Dominik 2., Varnyú Bálint 3., Gáspár Bálint pedig az 5. helyet szerezte meg. A soltvadkerti fiatalok egy nappal korábban Kiskunfélegyházán szerepeltek a „régiós serdülő csapatbajnokságon”, amelyet megnyertek és jogot szereztek az országos döntőben való szereplésre: Májer Barna, Frittmann Gergő, Farkas István, Gangl Zétény, Román Antal, Horváth Péter, Müller László, Lakatos Árpád.

Meg kell említeni még, hogy a soltvadkerti színekben versenyző Kozák István a Budapesten megrendezett felnőtt kötöttfogású Magyar Bajnokságon 75 kg-ban az 5. helyet szerezte meg.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS