Az idei Városalapítók Napja és Rétesfesztivál szombati napján több különleges program is várta az érdeklődőket. A három napos rendezvény különlegessége, hogy ez zárja a tavaly májusban megkezdett 300 éves Kiskőrös születésnapi programsorozatot.

-Hirdetés-

Szombaton 8 órakor kezdődött a nap az Ökumenikus istentisztelettel a kiskőrösi  Katolikus templomban. Ezután a Pozsonyi utcában kezdtek készülődni a helyi egyesületek és vállalkozók a főzőversenyre. A “Káposztára hangolva” versenyt a Kötőrúd Egyesület nyerte meg.

A Kötőrúd Egyesület munka közben

A hétvége megnyitóján a Kiskőrös 300 emlékév kulturális nagykövete: Kautzky Armand szavalt verset, majd dr. Vitályos Eszter az Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjét hallgathattuk meg, ezt követően pedig Domonyi László polgármester köszöntőjével kezdődött meg hivatalosan is a hétvége. A megnyitót a Szűcsi óvodások “Poklady kincseinek szlovák hagyományőrző csokor” című műsora színesítette. A megnyitó után a Városháza bejáratánál lévő Wattay-domborműnél helyeztek el koszorúkat.

A Szűcsi óvodások műsora

Délután a főzőverseny eredményhirdetésével és Petőfi Sándor: János Vitéz című művének előadásával folytatódott a program a Sziget Színház előadásában.

A Kiskőrös 300 emlékév zárására Ádám Franciska, a tavalyi Kiskőrösi Sütiparádé nyertese készített egy tiramisu tortát. A több mint 300 szeletes torta szétosztásában Domonyi László polgármester és a Sziget Színház tagjai is segítettek.

A hatalmas tortából mindenkinek jutott

Este a megszokott módon koncertekkel zárult a szombati program. Fellépett Vastag Tamás, majd az est zárásaként Caramel is.

Caramel

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS