A 2018/2019-e idény utolsó mérkőzéseit hazai pályán játszották a Kiskunsági Intézmények Kézilabda Iskola (KIKI SKFT) csapatai. Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola Sportcsarnokában, 2019. május 19-én, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt csapat mérkőzéseire került sor a Pénügyőr SE ellen.

-Hirdetés-

A KIKI SKFT mindhárom csapata számára, az utolsó forduló eredménye még befolyásolhatta a tabellán elfoglalt helyüket. A Fiú Serdülő III. osztály-Dél csoportban játszó csapat kikapott (23:32), így „csak” a bronzérmet szerezték meg. A Férfi Ifjúsági III. osztály-Dél csoportban győzni (35:32) tudó ifik, két helyet ugorva, a negyedik helyen végeztek. A NB II férfi felnőtt-Dél csoportos gárda részére benn maradás volt a tét – győzelmükkel (27:22) elkerültek a kieső zónából.

A három korosztály szerepléséről Kun István vezetőedzőt kérdeztük:
A serdülő csapat gyakorlatilag ebben az összetételben először vágott neki a bajnokságnak. Sajnálatos, hogy a végén lecsúsztunk a második helyről, főleg úgy, hogy ennek adminisztratív okai is voltak: nem tudtuk lejátszani az utolsó előtti mérkőzést. Ami nagyon nagy pozitívum, hogy ebben a bajnokságban ők végig ott voltak az első-második helyért folyó harcban. Negatívum az, hogy az edzés látogatottság nem a legteljesebb minden játékosnál és ezen mindenképpen javítani szeretnénk, vagy akik nem járnak rendszeresen edzésre, azoktól elköszönünk. Az ifi csapatunk egy szuper tavaszt produkált: egy vereség mellett, tíz győzelmet aratott és ezzel a negyedik helyen végzett. Azt gondolom, hogy ez lesz az alapja a következő évi NB II-es csapatunknak. Az NB II-es felnőtt csapatunk szereplésével úgy kalkuláltam, hogy 16 pont kellene a bennmaradáshoz. A mai győzelemmel megvan a 16 pont és remélem jövőre szintén az NB II-ben tudjuk magunkat szerepeltetni. Hogy milyen kerettel, azt még nem tudjuk, de mindenképpen szeretnék előre lépni a jövőre is. De, mindenképpen fiatal játékosokat szeretnénk idehozni, akik tudják a három, négy vagy akár az öt edzést is vállalni.

Végezetül a vezetőedző hozzátette: – A köszönjük Izsák városának, hogy otthonra lelhettünk a kézilabdával. Nagyon szuper csarnokban játszhatjuk a mérkőzéseinket. Cserébe szeretnénk, ha minél több izsáki gyerek játszana nálunk, az U9, U10-től egészen az ifiig. Szeretnénk a jövőben jobban népszerűsíteni az iskolában a sportágat. Külön szeretném megköszöni Szabó Józsefnek az egész éves kitartó munkáját, valamint a támogatást az iskola vezetésének, az igazgató asszonynak és természetesen a városnak.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS