A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Irodától már megszokhattuk, hogy színvonalas sportrendezvényeket, személyre szabott sportolási lehetőségeket biztosítanak számunkra. Nem lesz ez másként a május 25-én megrendezésre kerülő városi gyermeknapon sem, ahol több mozgásos programot szerveznek az érdeklődőknek.

-Hirdetés-

Jelen esetben az EFI által szervezett úszótanfolyamról olvashattok egy rövid beszámolót, mely által remélhetőleg aki eddig vonakodott az úszás gondolatától, most bátorságot nyer és jelentkezik a szeptemberben induló csoport résztvevői közé.

A játék sem maradhat ki az úszásórákból

Jaszanovics Dóra a Kiskőrösi EFI koordinátora elmondta, hogy az úszótanfolyamokat 2018-ban indították el, évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) kezdenek úszást tanulni a 20 fős csoportok Pásztor Gyula testnevelő segítségével.
2019. május 20-án a 3. csoport fejezte be a 2019-es tavaszi tanfolyamot, így nekik átadásra került az emléklap, miszerint sikeresen elsajátították a vízen való fennmaradás és különféle úszásnemek tudományát.

Jaszanovics Dóra átadja az emléklapokat

„Mindenki aki idejött nulláról indult, az volt nagy kihívás, hogy fejben elhiggyék, hogy ezt ők meg tudják csinálni. Márpedig meg tudják csinálni! És érdekes mód volt, aki második alkalom után térdelőrajtból képes volt fejest ugrani. A célunk az, hogy ne csak megtanuljunk úszni, hanem leküzdjük a víztől és a mélységtől való félelmet. Mindegyik felnőtt csoport nagyon aktív volt, különösen szerették a játékokat, sikerült a beidegződött rossz mozgáskoordinációkat is helyretennünk. 15 alkalmas tanfolyam után ők már bátran állnak a nyár legkedveltebb sportja, az úszás elé” – mondta Pásztor Gyula testnevelő.

Szóval, aki akarja, az meg tudja csinálni! Pásztor Gyula oktatásával pedig garantált a jókedvű tanulás.

A következő csoportba augusztusban lehet jelentkezni a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségein.  

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS