Május hónapban ünnepeljük az édesanyákat és a gyermekeket is. Ezekben a hetekben egy négy alkalomból álló programsorozattal szólítják meg a kismamákat és a kisgyermekes szülőket a csengődi művelődési ház munkatársai.

Mezőfi-Horváth Antónia, klinikai szakpszichológus
-Hirdetés-

Május első hetében – mely a születés hete – Mezőfi-Horváth Antónia klinikai szakpszichológus tartott előadást az anyaságot övező tabukról, körüljárva az egyes életkorokban az anyaságot övező, kimondhatatlannak vélt dolgokat, s rávilágított arra is, miként oldhatóak meg ezek a nehézségek. Ez alkalommal, a cselekvő közösségek hete kapcsán lehetőség nyílt arra is, hogy újjászerveződjön a hónapok óta szünetelő baba-mama klub.

A közösség lehetőséget ad a kismamáknak és gyermekeiknek a találkozásra, esztétikus, kulturált környezetben való együttlétre, közös játékra, könyvek lapozgatására, beszélgetésre, tapasztalatcserére.

A napokban Török Zsuzsa pszichológus a kisgyermekes szülőket érintő jelenségről, a dac és hiszti témájában tartott érdekfeszítő előadást.

Török Zsuzsa, klinikai szakpszichológus 

Júniusban – a heti klubfoglalkozásokon felül – két programmal várják az anyukákat: 7-én, pénteken 16 órától csecsemő- és kisgyermek elsősegélynyújtó tanfolyamra, és 19-én, szerdán 10 órától Szlávik-Kupán Emese dietetikus előadására, melyen a szakember a gyermekek táplálásához ad hasznos tanácsokat. Ez utóbbi két program is ingyenes, megvalósulásukhoz a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is hozzájárul.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS