A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület igen aktív a lakosságot megmozgató programok tekintetében. Az egyesület nevéhez fűződnek a fa-és virágültetések, valamint a „szüreti kétkeréktúra” elnevezésű kerékpáros esemény is.

-Hirdetés-

Az utóbbi programot továbbgondolva határozott úgy az egyesület vezetése, hogy a gyermekek részére is szerveznek egy olyan kerékpáros programot, amely által a fiatalok konkrét közlekedési ismeretekhez is juthatnak.

A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósult meg május 23-án a „kerékpározz szabályosan és ügyesen” program.

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának udvarában megtartott eseményen a 2. C, 3. B, 4. A és a 4. C osztály vett részt 104 fővel.
A szervező Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke, Filus Tibor köszöntötte a megjelent diákokat és pedagógusokat. Ezt követően a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vizsgálója, Baltás Adrienn c. r. zászlós tartott tájékoztatót a kerékpáros közlekedés szabályairól.

Az interaktív foglalkozás keretében beszéltek a kerékpárok kötelező alapfelszereléseiről és az utakon való szabályos közlekedésről. Az elhangzottakat nagy érdeklődéssel hallgatták a gyermekek és sok jó tanácsot kaptak arra vonatkozóan, hogy a közeledő vakáció idején milyen módon kerékpározzanak szabályosan.

A program második felében az intézmény udvarán kerékpáros tesztpályát is teljesíteniük kellett a gyermekeknek. A letett bóják közötti haladás és a lendületes tekerés utáni megállás bizony nagy ügyességet igényelt. A program végén minden résztvevő néhány ajándéktárgyat kapott a szervezőktől.

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület legközelebb az idei Kiskőrösi Szüreti Napok idejére szervez majd egy nagyobb szabású kerékpártúrát a „szüreti kétkeréktúra” keretén belül.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS