Május hónap az érettségi és szakmai vizsgák ideje. Az Eckerle Industrie Kft. idén első alkalommal szakmai gyakorlati vizsgahely forgácsoló szakmában. A cégnél 2019. május 24-től 25-ig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának négy tanulója vizsgázott. Mivel a szakképző intézmény nem tud megfelelő körülményeket biztosítani a vizsgák lebonyolítására, az ahhoz szükséges tárgyi feltételeket és helyszínt az Eckerle Industrie Kft. bocsátotta rendelkezésre.

-Hirdetés-

Az Eckerle kiemelt fontosságúnak tekinti az utánpótlásnevelést, ezért gyümölcsöző kapcsolatot ápol a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel. 2014. óta duális képzési partner, a szakképzésben pedig már több mint 10 éve vesz részt.

Az Eckerle Industrie Kft-hez a tanulók minden évben a kiskunhalasi és a kiskőrösi szakközépiskolákból és szakiskolákból érkeznek. A 2018/2019-es tanévben a vállalatnál vizsgázó diákok egytől egyig Vári Szabó István Szakképző Iskolájának tanulói. Közülük hárman az Eckerlét választottak gyakorlati helynek, egy tanuló pedig a Varrivál Kft-től érkezett. A vizsgabizottság tagjai a kiskunhalasi intézmény oktatóiból álltak.

Svraka Antal, a vizsgabizottság elnöke

Az oklevelek átadásánál Svraka Antal, a vizsgabizottság elnöke az élethosszig tartó tanulás folyamatát emelte ki, és arra buzdította a vizsgázókat, hogy Magyarországon kamatoztassák tudásukat. Az Eckerle részéről Klam Zita cégvezető asszony gratulált a jelenlevőknek, azt hangsúlyozta, hogy az Eckerlénél mindig szívesen látják a frissen végzett, szakmájuk iránt elhívatott, fejlődni vágyó fiatalokat.

Klam Zita cégvezető asszony gratulált a bizonyítványhoz
Az Eckerle Magyarországról
Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint négyezerkétszáz dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött műanyag-, stancolt alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS