A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében május 25-26-án a megyei I. osztályban szereplő csapatok legjobbjai részére döntőt rendeztek a keceli sportcsarnokban. A nőknél és a férfiaknál is a legjobb négy csapat küzdött meg egymással a dobogós helyekért.

-Hirdetés-

Mivel az alapszakaszban a nőknél a Kiskőrösi NKSZSE csapata a negyedik helyen végzett, így az elődöntőben az első helyen záró Kecskeméti NKSE II gárdájával találkoztak. A kiskőrösi lányok az első félidőben még jól tartották magukat, de a szünet után elfáradtak és 33-23-ra (15-13) kikaptak: Rostás (k), Hell (k), Simon (k), Lukács, Polereczki, László, Torgyik 10, Nagy D. 1, Holczimmer 2, Kornóczi, Schiszler, Ocskó 3, Varga A. 2, Borbényi 2.
Az elődöntőben elszenvedett vereség után a csapat másnap a harmadik helyért küzdhetett meg a Kiskunmajsai KC együttesével, akiktől 28-20 (14-6) arányú vereséget szenvedtek: Rostás (k), Hell (k), Borbényi 2, Holczimmer 3, László, Ocskó 3, Torgyik 6, Polereczki 1, Nagy D. 1, Kornóczi, Varga A., Schiszler 1, Lukács, Zsubori 3, Kolonusz.

Szabó Tamás – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
-A két mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel azért nem lehetek teljesen elégedett, mert 10 és 8 gólos vereséget szenvedtünk. A mutatott játékunkon látszott, hogy nagyon fáradtak már a bajnokság végére a játékosok, akik az egész szezonban erőn felül teljesítve jutottak be a négy csapatos döntőbe. Az első mérkőzésen sokáig partiban voltunk a nagyon komoly játékerőt képviselő kecskemétiekkel szemben. A második félidő elejéig csak néhány gólos volt a hátrányunk, de a végére kiütközött a két csapat közti különbség. Meg kell említenem, hogy nem nagyon szimpatikus módon a Kecskemétieknél az NB I/B-s csapatukból 5 játékos is „visszajátszott” a megyei döntőben, akik a bajnokság során egyetlen percet sem játszottak ebben a gárdában. A harmadik helyért vívott találkozón nem számíthattam a meghatározó szerepet betöltő Márki Évára, aki a Senior Európa Bajnokság mérkőzéseire készülve maradt távol. Az ellenfelünk szeretett volna visszavágni a bajnokságban tőlünk elszenvedett vereségért és döntetlenért. Rosszul kezdtük a találkozót, hiszen a 18. percben lőttük csak a harmadik gólunkat. Gyenge volt a Kiskunmajsa ellen a támadójátékunk és a kapusteljesítményünk is. Ki kell emelnem, hogy mindkét mérkőzésen a találkozókra benevezett összes játékos pályára lépett, ami a későbbiekben a rutin és tapasztalatszerzés szempontjából komoly előrelépést jelenthet.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS