Vágvölgyiné Jaksa Mónika, aki maga is az ITK ORIGO Nyelvvizsgaközpont akkreditált nyelvvizsgáztatója, munkaközösségével minden évben megszervezi az alapfokú próbanyelvvizsgát nyolcadikos emelt angolosaik számára.

Az idei évben ez május 27-én került megrendezésre a KT Bem József Általános Iskolában, segítői Aminné Szabó Ildikó és Kovács Gábor voltak. Egy héttel ezelőtt zajlott le a próbanyelvvizsga írásbeli és a hallott szövegértés része, a 28 jelentkezőből most 23 fő várja a szóbeli vizsgát.
-Hirdetés-

A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból Maczelka Máriát kérték fel a diákok nyelvtudásának mérésére. A vizsgáztatás ugyan nem vizsgaközpontban zajlott, de hitelességét igyekeztek minden feltétellel alátámasztani.

Maczelka Mária mindenkit barátságosan fogadott, de a diákok izgalmát nem tudta feloldani

Vágvölgyiné Jaksa Mónika elmondta, hogy azok a tanulók, akik intézményükben emelt szinten tanulták és az általános iskola befejezése után is ezen a szinten folytatják tanulmányaikat, 1 maximum 1,5 év után középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkeznek.

Egy kis biztatás a vizsga előtt

Az is egyre gyakoribbá vált, hogy egy-egy nyolcadikos ballagójuk már középfokú nyelvvizsgával, illetve az idén egy diákjuk felsőfokú nyelvvizsgával búcsúztatja a nyolc évet.

Mivel a kormány 2020 januárjától bevezeti a nyelvvizsga törvényt, a tanárnő megerősítette, hogy iskolájukban még kardinálisabb kérdéssé válik a sikeres nyelvvizsgák és angolérettségik megalapozása.

Végül beszéljenek a számok: 14 gyermek sikerrel teljesítette a komplex próbanyelvvizsgát, két-két fő pedig sikeresen az írás és a szóbeli vizsgát.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS