Az iskolai év vége felé szerencsések lehettek azok az osztályok, akik május 29-én Kiskőrösön, a Szlovák Tájházban tölthettek el egy fél napot. A tájházban folyamatosan mennek a múzeumpedagógiai foglalkozássorozatok, amire minden érdeklődőt várnak.

-Hirdetés-

Ezen alkalommal a kemencés kézművesség világába nyerhettek bepillantást a gyerekek. Az önkéntesek Pazdernyik Sándorné, Udvardi Zoltánné és Petróczi-Kisné Kamasz Ágnes segítségével készült el a kalács és a krumplis pogácsa.

Amíg a finomságok sültek, addig a gyerekek először megismerhették a szlovákság életét. Dr. Filus Erika muzeológustól és Dr. Kispálné Lucza Ilona múzeumigazgatótól tudhattak meg érdekes információkat.  Nagy sikere volt a népi játékoknak, amiben kiélhették ügyességüket, türelmüket és a hangjukat is sikerült a cseréptörés játékában beedzeni. Az ügyesebb kezűek pedig a kreatív asztalnál kipróbálták a quilling, azaz papírcsík technikát.

Sajnos a városban sokan nem voltak még a múltunk életét, értékeit őrző kiállításon. A történelem az életünk része, így nagyon fontos, hogy a gyermekek megismerjék a múltunkat. A múzeumok segítenek ebben!

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS