2019. május 22-i ülésén Kiskőrös Város Képviselő-testülete a „ HUNG-2019 Nemzeti értékek és Hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” kiírt pályázati felhívás benyújtásáról is döntött, melynek határideje 2019. június 13.

Kiskőrösi kék bácskai
-Hirdetés-

A pályázat 220 millió forint keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására. A támogatás formája: egyszeri vissza nem térítendő támogatás, melynek elnyerhető összege 1 millió forinttól 4 millió forintig terjedhet.

A pályázat célja, a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismerésének, megőrzésének és gondozásának támogatása. A pályázat kiemelt célja: hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára, hogy mindennapjaik részévé váljanak, maradjanak.
Kiskőrösi fekete menyasszony

Kiskőrös Város Önkormányzata 4.000.000.-Ft vissza nem térítendő támogatásra kíván pályázatot benyújtani. A HUNG-2019 pályázat keretében rendezvények megvalósítását (nemzeti értékek bemutatását, népszerűsítését szolgáló rendezvények), programok szervezését, lebonyolítását tervezi az önkormányzat. Jelen pályázati konstrukció által lehetőség nyílik egy hagyományos autentikus szlovák lakodalom megszervezésére, és megrendezésére, melyen a város lakosai nemzetiségi hovatartozástól függetlenül részt vehetnek.

Fotók: Kárpát-medencei viseletek Facebook oldal 

Kutyifa Icu

MEGOSZTÁS