Kiskőrösön Pálfy Margit neve korántsem ismeretlen. A Pro comitatu díjas színművésznő idén harmadik alkalommal látogatott el városunkba, hogy megtartsa kedvenc verseiből összeállított “Kussoltat a sors” című előadását május 29-én. Az est az “Annak aki szeret” címet viselte.

Rendhagyó versszínházat tartott a művésznő
-Hirdetés-

Az esemény Latinovits Zoltán emlékére született. A színművésznő legismertebb költőinken kívül Bella István, Buda Ferenc, Csoóri Sándor, Kormos István, Nagy László, Szervác József, Szécsi Margit, Szilágyi Domokos, Szokoly Tamás, Utassy József, Zombor Béla versei és természetesen a megemlékezett illető, Latinovits Zoltán írásait adta elő a versszínházi előadáson.

,,Most megpróbálok felidézni verseket, amelyek kedvesek voltak, titkon gyógyítók, ápoltak, ha beteg voltam, fölemeltek, ha elestem, és néha, amikor rajtam volt a fény, repülni is tudtam általuk.”
 Latinovits Zoltán: Legkedvesebb verseim

A szakmai fórum az EFOP-1.3.5-16-2016-00801 projekt keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Pálfy Margit versszínházi estjét Boldoczki Sándorné Tünde nyitotta meg beszédével, s bemutatta a művésznő legújabb könyvét: A versmondás Piafja címmel.

Pálfy Margit könyve

Az eseményen szép számú közönség jelent meg, a helyszínt pedig természetesen a    Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaraterme adta.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS