A Kiskőrösi Óvodák igazgatónőjének Vlcskóné Csatlós Erzsébet tájékoztatása szerint a Batthyány óvoda fejlesztése nevű TOP-1-4-1-16 pályázaton 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény, ezért június 1-jével megkezdődik a Batthyány Utcai Tagóvoda felújítása. A felújítás az intézmény egészét érinti.  A projekt célja az óvoda fejlesztése, melynek keretében modern óvodai környezet kerül kialakításra.

-Hirdetés-

Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a felújítás az óvoda minden helyiségét érinti. Teljes körű felújítás történik az épület hideg-, és meleg víz, szennyvíz, valamint az elektromos hálózata tekintetében.

Az átalakítandó WC és mosdó helyiségekben a vizes berendezési tárgyakat újakra cserélik, valamint az itt, a konyhában és a folyosón lévő hidegburkolat bontásra kerül, és új padlóburkolat készül.

A konyhában új berendezések kerülnek beépítésre. A régi épületrész közlekedőjében, előterében, és a zsibongóban a lambéria burkolat bontása és a salétromos oldalfalvakolat leverése után adalékszeres szárítóvakolat készül. Az oldalfalak és mennyezet felületképzése megújul. Az épület összes belső nyílászárója (ajtók) cseréje megtörténik. A fűtési melegvíz hálózat, a felület csiszolása és portalanítása után alap- és fedőmázolással lesz ellátva.

A nyár folyamán augusztus 31-ig elvégzett munkálatok lehetővé teszik szeptember 1-én a nevelési év megkezdését. Az épület korát és jelenlegi állapotát tekintve felmerülhetnek olyan előre nem látható műszaki okok, melyek miatt a részleges nyitást tudják biztosítani az épületben.

A fentiek alapján a Batthyány óvoda 2019. június elsejével bezár. A projekt végleges lezárása 2019. december 31. Az óvodai ellátást ügyelet formájában, a Thököly óvodában és a Mohácsi óvodában tudják biztosítani a gyermekek számára.

B.M

MEGOSZTÁS