A Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók Szabadidős Sportnapját minden évben más település szervezi. Idén végre Kiskőrösre került a sor, így a 17. alkalommal megrendezésre kerülő sportnapnak városunk adott otthont.

-Hirdetés-

A jelentkezés önkéntes alapon történik, idén 16 önkormányzati munkatársakból álló csapat vett részt a nap vetélkedőin. Ebben az évben a Bács-Kiskun Megye Kormány Hivatala indult a legnagyobb létszámú csoportként 95 fővel, őket követi Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatala 46 fővel, Kalocsai Polgármesteri Hivatal 44 fővel, Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal 43 fővel, Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal 39 fővel, Keceli Közös Önkormányzati Hivatal 33 fővel, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 33 fővel, Kiskunmajsai Polgármesteri Hivatal 30 fővel, Lakitelek Önkormányzata 16 fővel, Sükösdi Polgármesteri Hivatal 15 fővel, Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal 15 fővel, Kisszállási Polgármesteri Hivatal 14 fővel, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 13 fővel, Tázlár Község Önkormányzata 12 fővel, Csengődi Polgármesteri Hivatal 11 fővel és a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal 4 fővel.

A versenyzők különböző sportágakban indultak, melyek között megtalálhatóak voltak a legnépszerűbb sportágak, mint például a labdarúgás, a futás, vagy a népi játékok, melyek szinte minden évben megrendezésre kerülnek. A sportágak előzetes kiválasztása függ a szervező település adottságaitól, Kiskőrös ebben széles kínálatot tud adni a különböző egyesületeknek, civil szervezeteknek köszönhetően is.
A segítők különböző helyszíneken várták a versenyzőket, akik az asztalitenisz, darts, pontlövészet, petanque, teqball, kerékpár, úszás és horgászat sportágban mutathatták be tudásukat.

„Mivel az önkormányzatunk munkatársai nem sportszakértők, ezért a Sportigazgatóság és a testnevelő tanárok segítségét vettük igénybe a versenyek lebonyolításánál. Ezúton is köszönjük nekik!” – mondta Dr. Nagy Gabriella aljegyző. 
Indul a “főzőzsűriség” értékelni

Aki pedig nem akart részt venni a sportágak versenyeiben, választhatta a főzőverseny izgalmait. Főzőversenyre nevezhettek a csapatok tőkehús, leves és sültek kategóriában, melyeket külön „főzőzsűri” értékelt. 
Az eredmények:
Tőkehús: 1. Kecskemét 2. BKMI Kormányhivatal 3. Kiskunfélegyháza
Sültek: 1.Kecel
Szárnyas: 1. Sükösd
Egyéb: 1. Kisszállás-BAJNOK 2. Lajosmizse 3. BKMI Kormányhivatal

A közös ebéd és az eredményhirdetés után a mulatozásé volt a főszerep. A zenét Tasi Tamás szolgáltatta és a remek hangulathoz Kothencz Lali is hozzájárult.

Főszervező: Bács-Kiskun Megyei Sportszövetség

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS