Soltvadkert Város Önkormányzata fontosnak érzi, hogy a közöttünk élő, Soltvadkertért, a soltvadkerti gyermekekért hosszú éveken át dolgozó, ma már nyugállományba vonult, valamint az aktív és hivatásukat jelenleg is betöltő pedagógusok és segítőik áldozatos munkáját, városi, közösségi szinten méltányolja és elismerje.

-Hirdetés-

„A város vezetése ezt az ünnepi alkalmat kívánja megragadni arra, hogy kifejezze: becsüli az Önök személyét és mindazt, amit az elmúlt években Soltvadkertért, a felnőtt, illetve a felnövekvő nemzedékért tettek és tesznek.” – hangzott el Pájer Ildikó, a Gyöngyház Kulturális Központ igazgatója megnyitóbeszédében.

A Tanító tanítása című írást tolmácsolja Martin Péter

A péntek esti rendezvényen a megnyitó után és Martin Péter előadása előtt Lehoczki Ferenc polgármester úr méltatta a pedagógusokat és tevékenységüket. A köszöntő beszédében hasonlatot tett, miszerint: „Azt mondják, hogy a májusi eső aranyat ér. Sokszor halljuk, hogy a pedagógusok munkája hasonlít a májusi esőhöz. Adott esetben azonnal látszik az eredmény, sok esetbe viszont csak késve, később, nagyon sokszor csak több év múlva válik láthatóvá, hozza a gyümölcsét az a sok-sok gondoskodó szeretet és tanítás, amelyet önöktől, tőletek kaptak és kapnak a gyermekeink.”

A köszöntőt követően a Kalocsai Színház művészeinek retro zenés műsora következett.
Fellépett: Baranyai Annamária, Bot Gábor, Csengeri Attila és Mádi Piroska.
Az ajándékműsor után minden résztvevőt szeretettel vártak az iskola ebédlőjébe egy ünnepi vacsorára. A vacsorát követően egy szál virággal búcsúztak a pedagógusoktól az est végén.

 „Tanító vagyok, magyar tanító.
Másnak nem sokat mond ez a két szó,
de nekem minden. Maga az élet.
Múlt, jelen, jövő. Biztos ígéret
arra, hogy népem mellett állhatok,
és dolgos embereket formálhatok…

…Ha szíve dobban, azt is érzem én.
Ha könnye csordul, az is az enyém.
Örömét, búját osztva viselem,
így, csak így teljes az én életem.
Érettük élek, érettük halok,
mindenkor, mindig tanító vagyok.
Mindenkor, mindig az is maradok!”

 -K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS