A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság záró fordulójában június 1-jén szomszédvári rangadót játszott egymással a Kecel FC és a Soltvadkerti TE csapata. Az eseményekben gazdag mérkőzés végén a hazai környezetben játszói keceliek örülhettek jobban.

-Hirdetés-

Kecel FC-Soltvadkerti TE 2-1 (1-0)
Kecel FC: Engler – Nagy G., Brindza, Sendula J., Herczeg P., Herczeg R. (Patai G.), Mindszenti, Bleszák (Urlauber), Patai B., Kovács L., Bajnok (Doszpod).
Edző: Nagy Előd.
Soltvadkerti TE: Frittmann – Rózsa, Font, Dobosi, Frei (Nagy Sz.), Márki (Burszki), Szalai, Pekker, Molnár (Fejes/Soproni), Radics, Tóth Á.
Edző: Holczimmer Tamás.
A mérkőzésnek a helyezések szempontjából már nem volt különösebb tétje, de a presztízs miatt mindkét gárda nagy várakozással tekintett a találkozóra. A két csapat nagyon jól megszervezte a védekezését, így nem sok helyzet alakult ki a kapuk előtt.

A 31. percben egy bal oldalról visszagurított labdát lőtt szép mozdulattal a bal felső sarokba Herczeg Róbert, amivel a keceliek szerezték meg a vezetést (1-0). A szünet után a soltvadkertiek támadtak többet, de igazán nagy gólhelyzeteket nem tudtak kialakítani.
Az 59. percben a középpályán adott el egy labdát a soltvadkerti csapat és a keceliek ebből vezetett támadása végén, a rendezetlen vendég védelemmel szemben Herczeg Róbert volt ismét eredményes (2-0).
Úgy tűnt, hogy magabiztos keceli győzelem születik, de a 68. percben újabb fordulat következett. A hazaiak játékosa Herczeg Péter sípszó után eldobta a labdát, amiért megkapta a második sárga lapját, és így a kiállítás sorsára jutott.
A mérkőzés hajrájában a soltvadkertiek mindent megtettek, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, de az emberhátrányban játszó keceli kontratámadásokban is benne volt a gólveszély.

A találkozó hajrájában egy elszabadult kutya futott a pályára, ami miatt egy rövid ideig állt a játék, majd egy olyan autó állt meg a pálya mellett, amelyből hatalmas hangerővel szólt a diszkózene és ezzel zavarta meg a mérkőzést.

A hosszabbítás percei is tartogattak még fordulatokat. A soltvadkertiek a 91. percben Nagy Szabolcs fejes góljával szépítettek, és mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A 93. percben a soltvadkerti csapatból Tóth Árpád sértette meg a játékvezetőt, amiért piros lappal kiállították.
A kevés gólhelyzetet hozó, küzdelmes mérkőzés végén vastapssal köszönték meg a hazai szurkolók a győzelmet a keceli csapatnak. A keceliek az 5., a soltvadkertiek pedig a 11. helyen zárták a bajnokságot.
Ifjúsági eredmény:
Kecel FC-Soltvadkerti TE 2-5 (1-3)
Gólszerző: Hatvani 2, ill. Szabó E., Lévai B. 4.
Nagy Előd – Kecel FC edzője:
-Arra törekedtünk, hogy két megnyert találkozó után jó hangulatban készüljünk az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzésére. Nem titkolt szándékunk volt, hogy szépen búcsúzzunk a közönségünktől. A szomszédvári rangadók mindig nagyon fontosak és az utolsó három fordulóban ezekből igen jól jöttünk ki. Boldog a csapat és én is, hogy ilyen szép győzelmekkel tudtuk zárni a szezont. A mai napon az ellenfelünk nagyon szervezetten védekezett, így a gyors játékosainknak kevés lehetősége volt a kontratámadásokra. A találkozó hajrájában a kiállítás után már többet kellett védekeznünk, de szerencsére sikerült nyernünk.
Holczimmer Tamás – Soltvadkerti TE edzője:
-A mai mérkőzésre a megszokott heti ritmusban és tiszta fejjel készültünk. A csapatösszeállítás tekintetében gondot jelentett, hogy az elmúlt héten kiállított Szabó Szabolcsra nem számíthattam, de nélküle is kellett volna olyan erősnek lennünk, hogy pontot szerezzünk a mérkőzésen. Van egy nagyon erős csapategységünk, de ez a mai napon sajnos nem mutatkozott meg a pályán nyújtott játékban. Úgy gondolom, hogy két egyforma képességű csapat játszott ma egymás ellen és nem érdemeltünk vereséget. Az első kapott gólunknál a hazaiak játékosa egy klasszis megoldással tekerte a kapuba a labdát. A második találatnál pedig a mi egyéni hibánkból indulva szereztek egy újabb találatot a keceliek. Több volt ebben a mérkőzésben a részünkről és nagyon sajnálom, hogy két vereséggel zártuk a szezont. A végén kiállított Tóth Árpáddal kapcsolatban annyit mondhatok, hogy valószínűleg megsértette a játékvezetőt és majd megbeszéljük a történteket. Úgy gondolom, hogy a csapatvezetőknek és a játékosoknak a pályán, valamint azon kívül is példaképként kell viselkedniük és az ilyen dolgok ebbe nemigazán férnek bele.
Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS