Bizonyára még sokakban frissen él az emlék, amikor április 30-án Kiskőrösön a Rákóczi utcában áramütést szenvedett egy férfi és életét vesztette. Akkor az elhunyt férfi a villanyoszlopok festését végezte, amikor áramütés érte, melynek következtében a ruházata is meggyulladt, és égő testtel zuhant le a földre.
Az áramszolgáltató szakemberei június 3-án éppen azon a villanyoszlopon dolgoztak, amelynél a tragédia történt. Mint megtudtuk, a munkálatok nincsenek összefüggésben a halálesettel. Az érintett villanyoszlopon található ún. gázivodású kapcsoló romlott el. Nagy valószínűséggel egy biztosíték vagy egyéb alkatrész romlott el a használat során.

A munkavégzés érdekessége volt, hogy a szakemberek a kosaras emelő segítségével közelítették meg az elromlott szerkezetet úgy, hogy közben a teljes rendszer áram alatt volt.

-Hirdetés-

A Rákóczi utcában a munkavégzés miatt nem történt áramkimaradás és a javítást még ma elvégzik. Minden szerszámuk és védőfelszerelésük adott volt a szakembereknek ahhoz, hogy áram alatt dolgozzanak, sőt le is szigeteltek néhány vezetéket a kapcsoló körül. Talán így most „biztonságosabb” volt a munkavégzés, hiszen legalább mindenki tudta, hogy áram alatt dolgozik…

Annyit tudni, hogy ezeknél a vezetékeknél 2 méteres védősávon belül már igen veszélyes tartózkodni. A villanyoszlopnál történt halálesettel kapcsolatban még nincsenek konkrét adatok, folyik a vizsgálat.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS