Az elmúlt hétvégén elballagtak a Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde ovisai, amely alkalomból az intézményvezetője, Bodahelyi Antalné foglalta össze az óvodák tavasszal megrendezésre került és sikeresen lezajlott programjait.

-Hirdetés-

A már hagyományos „Tanítónők-óvónők” szakmai napja idén a Soltvadkerti Óvodák és Bölcsődében került megrendezésre, melynek keretében az óvónők bemutató foglalkozásokat és szakmai konzultációt tartottak.

A „Földünk apró csodái” című, a Víz Világnapjához kapcsolódó rajzkiállítás immár 3. alkalommal került megrendezésre intézményünk szervezésében. A térség óvodáiból érkezett színvonalas alkotásokból kiállítás nyílt a Gyöngyház Kulturális Központban, amelyet az érdeklődők csaknem három hétig látogathattak és csodálhattak meg.

Idén is nagy szülői érdeklődés övezte a csoportokban zajló nyílt napok alkalmait, ahol a gyermekek szüleik előtt is megmutathatták, milyen színes tevékenységek által fejlesztik személyiségüket, képességeiket az óvónénik.

A Bocskai utcai Óvodában szülői összefogásnak köszönhetően betonozták le az új homokozó alapját, majd vállalkozói támogatásból elkészült fölé a homokozó sátor is.

A hagyományos „ovi nyitogató” alkalmakon szép számmal vettek rész leendő óvodásaink szüleikkel együtt.

Az „Egy gyerek-egy palánta” Föld napi virágültetésünknek köszönhetően nemcsak a gyermekek kerültek közelebb a természethez és a növények világához, valamint gondozásukhoz, hanem ennek révén óvodáink és bölcsődénk udvara is megszépült, virágpompába öltözött. Köszönet érte a szülőknek.

Az Arany János utcai Óvodában idén is megrendeztük az Ovi olimpiát, melyen a Bocskai ovi két nagycsoportja is megmérettette magát. A jutalom ismét az „5 karika” volt, és nem maradt el az anyukák áltat sütött finom palacsinta sem.

Egy májusi, verőfényes szombat délelőttön ismét benépesült az Arany János utcai Óvoda udvara, hiszen a „Családi nap” izgalmai, változatos programjai sok vendéget csalogattak erre a szülői szervezet és az óvoda dolgozói által megrendezett remek eseményre.

A Városi Idősek Napközi Otthonában a Bocskai utcai Óvoda középső csoportosai anyák napi műsorral kedveskedtek az időseknek.

A Bocskai ovi Sport napján változatos tevékenységekkel tették próbára az óvodapedagógusok a gyermekek erőnlétét, ahol az Arany ovi két csoportja is részt vett a versenyeken.

A Sportcsarnokban közel 300 fős vendégsereg szórakozott a Bocskai ovi által szervezett Kerti Partin. A szülői szervezet és az óvoda dolgozói változatos programokkal készültek erre a napra, a jó hangulatú eseményen búcsúztattuk a szülői szervezet idén leköszönő vezetőjét és tagjait.

A kisebb csoportok anyák napi ünnepségeit követően, június első napjaiban a nagyobbak évzáró, valamint évzáró – ballagó ünnepségeire került sor. Június 1-jén a Bocskai utcai Óvoda két nagycsoportjának ünnepi műsorában gyönyörködhettek a szülők és a családtagok, vasárnap pedig az Arany Óvoda két nagycsoportjának évzáró-ballagó ünnepségei zajlottak a Gyöngyház Kulturális Központban.

Az Arany János utcai Óvoda ünnepi díszbe öltözött tornaszobájában három csoport várta a szülőket és a családtagokat, ahol a nevelési év során elsajátított ismeretanyag színvonalas és szakmai igényességgel összeállított válogatását láthatták.

Idén 55 nagycsoportos gyermekünk ballagott, ők szeptemberben megkezdik az általános iskola első osztályát.

Minden Kedves Családunknak tartalmas időtöltést kívánunk a nyárra!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)