Az evangélikus templomba vártak minden kedves érdeklődőt 2019. május 5-én este a kiskőrösi Exaudi Kamarakórus zenés áhítatára, akik a pünkösd előtti vasárnap latin nevét választották hitvallásunknak és nevünknek.

-Hirdetés-

Kamarakórusuk 2015 novemberében alakult, azóta is heti rendszerességgel próbálnak. Tagjaik több felekezetből valók, így igazi ökumenikus közösségként működnek.

Tegnap esti koncertjük, a Pünkösd előtti reményteljes sóvárgás időszakáról tett hitvallást a zene, az irodalom és a képi világ nyelvén.

A kórusművek között egy-egy ige, elmélkedés, novella hangzott el, melyek a ma élő átlagos emberek élethelyzetéből mutattak be kérdéseket, felismeréseket, melyek ráhangoltak a kórusművekre. A zeneművek, szövegek és képek szoros egységet és szép ívet képeztek.

Az est folyamán egyházzenei kórusművek és világi madrigálok szerepeltek, köztük: Claude Goudimel: Mint a szép híves patakra, Johann Sebastian Bach: Komm Gott Schöpfer Heiliger Geist, vagy Thomas Weelkes: Tavaszi dalocskája. 

A kórust Farkasné Gombár Ildikó vezényelte, míg a hangszeres kíséretet Pelsőciné Barna Mária és Sáfár Andrea szolgáltatták.

Az énekek és igei gondolatok mellett szemet gyönyörködtető fényképeket is vetítettek. A fotóalbum elkészítésében és a prózai gondolatokban Subáné Kiss Krisztina és férje, Suba Sándor működtek közre. 

Évzáró koncertjük végén a közönség vastapssal köszönte meg a színvonalas műsort.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS