A napokban egy hatalmas, új útburkolati jel került felfestésre Kiskőrösön a Piac tér mellett. Nagyon veszélyes kereszteződésnek számít az Árpád, Bajcsy Zs. és a Piac tér közúti csomópont.
Sajnos itt igen gyakran alakul ki balesetveszélyes helyzet és már több esetben fordult elő, hogy gépjárművek ütköztek össze. A Bajcsy Zs. utca a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, amely cég rendszeres statisztikát kap az adott utakon előforduló balesetekről. Valószínűleg ennek hatására döntöttek úgy a szakemberek, hogy az igen veszélyes kereszteződésre egy hatalmas útburkolati jelet festenek fel.

Elterjedt egy szóbeszéd, miszerint helikopter leszállót jelöltek ide ki, ugyanis az utóbbi hetekben sajnos több esetben is volt mentőhelikopter Kiskőrösön.

-Hirdetés-

Ez az útburkolati jel azonban nem ilyen célt szolgál! A hatalmas sárga kockában átlósan csíkozott vonalakkal jelzett rész a veszélyes útkereszteződésre hívja fel a figyelmet, hogy az arra közlekedő járművek vezetői már távolról lássák.

A szakemberek szerint itt a balesetveszélyes helyzetet egy körforgalom tudná megnyugtatóan kezelni, melynek tervei a helyi önkormányzat fiókjaiban lapulnak, de a hatalmas költségek miatt a beruházás még várat magára.

A lámpás kereszteződés kiépítése itt nem javasolt, mert az inkább lassítaná a forgalmat, mintsem elősegítené a kereszteződésen való gyors és balesetmentes áthaladást.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS