A felnőttek általában örömmel vesznek részt gyermekrendezvényeken, ahol is minden szülő, nagyszülő és közeli rokon elérzékenyülve tapsol, fényképez, lelkendezik az őszinte gyermeki megnyilvánulásokon.

-Hirdetés-

2019. június 7-én a KEVI Harangvirág Evangélikus Óvoda Napocska és Katica csoportja ünnepélyes keretek között köszönt el az óvodától az evangélikus templomban.
A ballagó gyerekek Farkasné Gombár Ildikó orgonajátékára vonultak be az óvónőkkel, majd Tiriczné Szabó Szilvia, a tagintézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket:

Búcsúzunk, örökre el kell menni! Egy új korszak kezdődik kicsiny életükben, ahol a tanulásé lesz a főszerep. Az óvodában töltött évekért, minden egyes pillanatért hálásak vagyunk. Minden gyermek különös volt valamiért, mindenkit szeretettel őrzünk szívünkben tovább. Mi felnőttek, szülők, nagyszülők bátorítsuk, erősítsük önbizalmát, beszélgessünk vele, így segítsük megtalálni helyét a világban.”

Két csoportnyi ballagó gyermek megtöltötte a templomot

A tagintézmény-vezető beszéde után a gyermekek átadták a segítő pedagógusoknak a virágokat, majd a ballagó gyermekek műsora következett.
A középső csoportosok sem maradhattak ki az ünnepből, ők egy közös verssel búcsúztak el nagyobb társaiktól.

A középső csoportos gyermekek is elbúcsúztatták nagyobb társaikat

Az emléklap és az ajándékkönyv átadása után Farkasné Gombár Ildikó áldással indította további útjukra a ballagó gyerekeket.

A szülői munkaközösség nevében Budáné Torgyik Szilvia és Tóth-Dobszay Kinga köszönte meg az óvónők és dajkák áldozatos munkáját, türelmüket és szeretetüket, amellyel értékessé tették a gyermekeik napjait.

A gyerekek is elbúcsúztak óvónőiktől verseikkel, mellyel könnyeket csaltak nemcsak a felnőttek, hanem saját maguk szemébe is.
A Katica és a Napocska csoport búcsúzó gyermekeinek pillanataiból készült képes összeállítást az ünnep végén vetítették le, majd közösen kivonultak a templom elé, ahol a magasba engedték a lufikat, ezzel jelképezve egy új korszak kezdetét, ahol rengeteg csoda vár még rájuk.

A nap fénypontja a ballagóknak, amikor elengedhették a lufikat

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (60 db kép)
MEGOSZTÁS