A Kiskőrösi LC női labdarúgó csapata túl van első szezonján, ami igen sikeresen zárult. A lányok a megyei I. osztályú bajnokságban végeztek az első helyen és a siker értékét növeli, hogy a bajnoki címet veretlenül szerezték meg.

Honnan jött az ötlet, hogy a klub a fiúk mellett női labdarúgó csapatot is nevezzen bajnokságba? – kérdeztem Makó Zsoltot, a csapat edzőjét.

A helyi iskolákban érdeklődtek a lányok, hogy miért csak a fiúk részére van labdarúgó edzés, mert ők is szeretik a focit és kipróbálnák magukat. Az első körben a klub női utánpótlás csapatban gondolkodott, de amikor a toborzás elindult, a felnőttek közül is jelezték jónéhányan, hogy szívesen csatlakoznának hozzánk. Így aztán összeállt egy 15 fős keret, amivel nekivágtunk a megyei I. osztályú felnőtt bajnoki küzdelmeknek. A játéktér kisebb mint a hagyományos nagypályás küzdelmek alkalmával, hiszen nálunk a két büntetőterület közötti részen folynak a mérkőzések 5×2 méteres kapukra játszva. A pályán a 2×40 perc alatt csapatonként 8+1 fő lehet és a találkozókon 7 cserejátékos is bevethető.

Milyen eredményekkel sikerült megszerezni a bajnoki címet?

-Hirdetés-

A csapat várakozáson felül teljesített és veretlenül végeztünk az első helyen 7 győzelemmel és 5 döntetlennel. A küzdelmekben 7 csapat vett részt, amiben a megyénken kívülről is volt két gárda: Kiskőrös, Mórahalom (Csongrád megye), Dunaújváros (Fejér megye), Jánoshalma, Kiskunhalas, Baja, Kiskunmajsa. Az aranyéremért folyó küzdelemben a legnagyobb riválisunk a Dunaújváros gárdája volt, akik szinte végig vezették a tabellát.
A Fejér megyei csapattal a bajnokságban 1-1-et és 0-0-át játszottunk, ami jól mutatta, hogy mennyire kiélezett küzdelem folyt az élen. Az első hely sorsához egy kis szerencse is kellett, hiszen úgy tudtunk aranyérmesek lenni, hogy az utolsó két fordulóban pontokat vesztett a Dunaújváros, mi pedig hozni tudtuk a mérkőzéseinket.

Mi volt az, amiben a többi csapat fölé tudtatok nőni?

Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, mert ez a nagyszerű eredmény a csapat minden tagja közös munkájának az eredménye. Voltak mérkőzések, amikor a jó védekezésünk, máskor pedig a kiváló támadójáték eredményezett győzelmet. Talán abban voltunk jobbak az ellenfeleinknél, hogy taktikailag jobban tudtunk igazodni az adott mérkőzésekhez. Annak ellenére, hogy a kiskunhalasiak a középmezőnyben végeztek, az ő elleni mérkőzéseink voltak a legnehezebb találkozóink. A csapat házi gólkirálya Wieszné Oláh Krisztina lett 6 találattal, őt Barkóczi Bernadett követi 5 és Fenyvesi Léna 4 góllal.

A nyári pihenő után mikor kezdődik a felkészülés?

A bajnokság vége után júniusban még heti egy alkalommal edzünk és a tiszaszőlősi női labdarúgó tornán veszünk részt. A lányok számára júliusban teljes pihenő lesz és majd augusztusban kezdjük el az új bajnokságra a felkészülést. Az őszi szezon várhatóan októberben indul. A keret addig még változhat, hiszen közel fél csapatra való játékos most érettségizett és majd a továbbtanulásuktól függ, hogy miként alakul a sorsuk.

A Kiskőrösi LC megyei I. osztályú bajnokságot nyert csapata a címlapképen – álló sor (balról):  Makó Zsolt (edző), Fenyvesi Léna, Wieszné Oláh Krisztina, Terecskei Tünde, Csehi Leila, Mészáros Csilla, Somlyai Mónika, Mihály Boglárka, Somlyai Péter (alelnök).
Első sor (balról): Ballagi Jázmin, Fenyvesi Laura, Fenyvesi Loretta, Barkóczi Bernadett, Nagy Eliza, Soós Evelin, Kovács Liliána, Miskovicz Nóra.
A képről hiányzik, mert abbahagyták az aktív játékot: Kertész Jánosné, Bukor Bernadett – csak ősszel játszottak, sérült volt Kolozsvári Fanni, U15-ös Pavlovics Misell.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS