A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában német nemzetiségi nyelvoktatás folyik. A diákok közül a tehetségesebbek már több éve megmérettetik tudásukat a komolyabb állami nyelvvizsgákon.

-Hirdetés-

Az iskola tanulói közül a 8. B osztályból ketten sikeres középfokú és négyen alapfokú nyelvvizsgát tettek le. Az Origó Nyelvvizsgaközpont német szóbeli és írásbeli feladatainak eredményei most érkeztek meg. A Tüske Bernadett által felkészített tanulók közül Krizsán Karolina Lili középfokú „C”, Koczkás Mirjam „A” típusú nyelvvizsgát, Lehoczki Dominik Norbert, Seidel Carmen Alexis és Turán Fanni pedig alapfokú „C”, valamint Reczer Véda Kornélia „A” típusú nyelvvizsgát tett le sikeresen.

A nyelvvizsgáról Tüske Bernadett elmondta, hogy a diákok első osztályos koruk óta heti öt órában tanulják a német nyelvet, valamint heti egy hon-és népismereti órán vesznek részt.

A gyermekek az intézmény keretein belül 8 évig tanulják magas óraszámban a német nyelvet. A diákoknak a 4. és a 6. osztály végén írásbeli, valamint szóbeli vizsgát kell tenniük az iskolán belül, amely során felmérik a tudásukat és az eredményről oklevelet kapnak – megfelelt, jól megfelelt, kiválóan megfelelt.

Emellett a 6. osztály végén Origó Junior Állami Nyelvvizsgára mehetnek a legjobbak. A 8. osztály végén Origó Alapfokú Nyelvvizsgát, a kiválóan felkészültek pedig Origó Középfokú Nyelvvizsgát tehetnek. Azon tanulók, akik itt sikeres szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek le, államilag elismert német nyelvvizsga bizonyítványt kapnak.

Azért óriási teljesítmény ez a diákoktól, mert 2020-tól csak államilag elismert középfokú nyelvvizsga meglétével lehet bejutni felsőoktatási intézménybe.

Amennyiben valaki két idegen nyelvből rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, akkor az a felvételinél pluszpontokat számít.

A képen (balról): Krizsán Karolina Lili, Koczkás Mirjam, Lehoczki Dominik Norbert, Reczer Véda Kornélia, Seidel Carmen Alexis, Turán Fanni, Tüske Bernadett

Filus Tibor

MEGOSZTÁS