A KT Bem József Általános Iskola 8. osztályos tanulói június 15-én ballagtak el az iskolából.

-Hirdetés-

Az ünnepséget az alsóbb évfolyamos diákok műsora nyitotta. Ők köszöntötték a ballagókat, bátorító üzeneteket mondtak nekik és elbúcsúztak tőlük.

Az alsóbb évfolyamosok műsora

Utánuk Lasztovicza László, az intézmény igazgatója mondott ünnepi beszédet. Megköszönte a szülők munkáját, hiszen a nevelésük és támogatásuk nélkül nem juthattak volna el idáig a gyerekek. Beszédében köszöntötte a búcsúzó diákokat, gratulált nekik az eddig elért eredményeikhez.

Lasztovicza László igazgató úr

A végzős diákok szülei közül öten komolyabb szerepet is vállaltak a Szülői Munkaközösség tagjaként. Nekik egy-egy csokor virággal köszönték meg a támogatást.

A Szülői Munkaközösség tagjai: Kiss Tóth Mariann, Fazekasné Gyuricza Mónika (8.a), Dankó Erzsébet, Jakab Andrea (8.b), Ádám Ildikó (8.c)

Minden diák kapott Szedmák Tamástól és a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesülettől egy Kiskőrös története című könyvet ajándékba, illetve a sikereket elért diákok elismeréseket vehettek át.

Az iskola sokaknak magas szintű nyelvtudást biztosított, így 14 diák sikeres alapfokú angol próbanyelvvizsgával kezdhet neki a középiskolának: Zsubori Réka, Lukács Kata, Walter Borka, Szabó Martin, Szentgyörgyi Gergő, Kóczián Balázs, Pecznyik Fanni, Pszota Csongor(8.b), Polyecskó Kíra, Battancs Norbert, Grausza Laura, Maglódi Norbert, Szkenderovits Tünde és Andrási Marcell (8.a). Sikeres írásbeli vizsgát tett Bella Csenger és Káldi Tamás, sikeres szóbeli vizsgával pedig Kertai Rita és Szlovák Dávid hagyja el az iskolát.

Sokan teljesítették nagy sikerekkel a 8 évet

További sikereket elért tanulók is jutalmat vehettek át Horváth A. Gézáné főigazgató helyettes asszonytól:

  • Földrajz versenyen Szentgyörgyi Gergő és Káldi Tamás szerepeltek szépen (felkészítő pedagógus: Gmoser György)
  • A tankerületi német nyelvi versenyen és prózamondó versenyen elért 3. helyezésért Rakonczai Rebeka vehetett át elismerést (felkészítő: Piszeczki Ilona)
  • Walter Borka tankerületi angol nyelvi vers- és prózamondó versenyen ért el 2. helyezést (felkészítő: Vágvölgyiné Jaksa Mónika)
  • Tankerületi angol nyelvi kompetencia verseny döntőjében Polyecskó Kíra 3. helyezett lett (felkészítő: Aminné Szabó Ildikó)
  • Labdarúgó sportágban Diákolimpia országos döntőjébe jutottak: Pszota Csongor, Szentgyörgyi Gergő, Nagy Zsolt, Kecskeméti Kristóf, Szlovák Dávid (felkészítő: Biácsi Gábor)

Idén a Jó sportoló díjat Szlovák Dávid kapta, a TS GASTRO Kft. által adományozható Jó tanuló- jó sportoló díjat pedig Zsubori Réka érdemelte ki kézilabdában elért eredményeiért.

Zsubori Réka és Szlovák Dávid

A nevelőtestület által adományozható legmagasabb díjat, a Bem-díjat idén Lukács Kata és Haskó Zsolt nyerte el.

Lukács Kata és Haskó Zsolt

A tanév végén a végzősök mellett két pedagógustól: Lengváriné Bárány Máriától és Szomorné Szepcsik Évától is búcsúztak, akik idén már nem tanítottak, csak felmentési idejüket töltötték, így most adták át számukra a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
Három technikai dolgozótól is búcsúztak: Szlama Zoltántól, Szentgyörgyi Józseftől és Barát Lászlónétól.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS