A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában június 14-én tartották a ballagási ünnepséget. A végzős diákok az evangélikus templomban megtartott istentisztelet után vonultak át az iskola épületébe.
Az ünnepi pillanatok helyszíne az intézmény udvara volt, melyet megtöltöttek a gyermekek, pedagógusok és a végzős tanulók hozzátartozói, barátai. Az eseményen köszöntötte a megjelenteket Udvarhelyi Attila, az intézmény igazgatója. Az iskola hagyományosan külön jutalmazza azokat a tanulókat, akik tehetségükkel, igyekezetükkel, kitartó szorgalmukkal, versenyeken elért eredményeikkel gazdagították magukat és a közösségünket, ezzel követendő példát mutatva iskolástársaik számára.
Elismerést vehetett át a 8 éven keresztül minden tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel zárt Hegyi Ádám, Kelemen Kevin, Kis-Molnár Dorka, Kubas Panna Eleonóra, Laczi Petra Dorottya, Rákóczi Péter és Suhajda Dorina Csenge.

-Hirdetés-

A tanév végén többen sikeres nyelvvizsgát tettek, akikre szintén nagyon büszke az intézmény: angol alapfokú komplex B1 szintű sikeres nyelvvizsgát tett Babanyecz Bence, Büki Péter, Hachbold Gréta, Májer Milán, Mikula Áron András, Slezák Nikolett, Tóth Nikolett, Végi Gergő Zoltán, Zsikla Máté Gábor, Wéber Dominik, Wéber Patrik. Az angol nyelvi vizsgák letételét a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány anyagilag is támogatta, így lehetővé téve, hogy ilyen sokan mérettessék meg magukat.

A „DSD 1” német nyelvvizsgán – mely ingyenesen tehető le iskolában – sikeres alapfokú komplex B1 szintű vizsgát tett le Farkas Viktória, Font Anikó, Gangl Szabolcs Márk, Gszelmann Barbara, Kis-Molnár Dorka, Kubas Panna Eleonóra, Laczi Petra Dorottya, Rákóczi Péter, Sipos Zente Kolos, Suhajda Dorina Csenge. Az iskolában volt egy tanuló Vizi Zsófia személyében, aki német és angol nyelvből is sikeres alapfokú nyelvvizsgát tett le.
A SKDSE egy emlékplakettel köszönte meg azoknak a diákoknak a sportmunkáját, akik a legeredményesebben képviselték az iskolát a diákolimpiai versenyeken a 8. osztály végéig. Az elismeréseket Mihókné Rácz Renáta, az SKDSE elnöke adta át:
Asztalitenisz: Farkas Viktória
Atlétika: Karsai Ivett, Kis-Molnár Dorka, Pencz Lajos, Suhajda Csenge
Birkózás: Bogáromi Bence, Gangl Zétény, Müller Dániel, Müller László, Wéber Dominik, Wéber Patrik
Karate: Babenyecz Bence, Bozsóki Andrea
Kézilabda: Engler Bence, Győri Szabolcs, Hegyi Ádám, Kriszt Vidor, Májer Milán, Popoluska Márk, Rákóczi Péter, Sipos Zente, Tápai Máté, Vikor Tamás
Labdarúgás: Andó Alexandra, Csabányi Máté, Gáspár Balázs, Harnóczi Balázs, Hazafi Zalán, Varga Balázs
Sakk: Bozsóki Dániel
A Diákönkormányzat minden évben díjazza azt a végzős tanulót, aki a jó tanulmányi eredmény mellett kimagasló közösségi, diákönkormányzati munkájával, magatartásával társai számára is példát mutatott. A Diákönkormányzati díjat – mely oklevél mellett egy vásárlási utalványt tartalmaz – ebben az évben Laczi Petra Dorottya nyerte el, aki évek óta mozgatója, sikeres szereplője az iskolai diákéletnek.
A „Művészeti Iskola Kiváló Tanulója” címet az a végzős, művészeti tagozatos tanuló kaphatja, aki művészeti tevékenységével alkotó közösségének példaképéül szolgált, magatartása, előadói fellépése követendő a művészeti iskola összes tanulója számára. Ebben a tanévben Gszelmann Barbara találtatott érdemesnek erre a díjra. Zongoristaként és az Orff zenekar szólamvezetőjeként számtalan szép, emlékezetes szereplések birtokosává lett pályafutása során, ezzel példát mutatva a szorgalmas és alázatos munka eredményességére.

A „Kossuth Lajos Általános Iskola Jó tanulója, jó sportolója” kitüntetésben részesülhet az a végzős diák, aki a sportban és a tanulmányi munkában egyaránt tartósan kimagasló eredményt ért el. Az iskola nevelőtestületének döntése alapján idén Bozsóki Dániel vehette át ezt a kitüntetést. Számos tanulmányi verseny – természetismereti, közgazdasági, kémiai – mellett a sakk sportágban ért el kimagasló eredményeket. Többek között erőssége volt az országos diákolimpia 3. helyezett csapatnak is.

Az „Optimusz díj” a testnevelés munkaközösség szakmai díja, melyet a 8 év alatt elért sporteredmények és a sporthoz való hozzáállás alapján Engler Bence vehetett át Újvári Gábortól.

A „NyelvÉSZ díj” azon felsős tanuló részére adható, aki az idegen nyelv tanulása, művelése területén kimagasló eredményt ért el. Idén Vizi Zsófi érdemelte ki az elismerést.

A „Zrínyi-díj” azon tanuló részére adható, aki a magyar nyelv ápolásában és a történelem tudomány területén kimagasló eredményt ért el. Ebben a tanévben ezt a díjat Kis-Molnár Dorka nyerte el.

Az „Orczy-díj” minden évben a helyi önkormányzat által felajánlott elismerés. Az a diák kaphatja ezt, aki a költészet művelésében, ápolásában kimagaslót nyújtott. A díj megalapítása óta először fordult elő, hogy két egymást követő tanévben ugyanaz a tanuló érdemelje ki ezt az elismerést, mely 30.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal is jár. Az elismerésben részesült diák Suhajda Dorina Csenge volt.
Ebben a tanévben egy új díj átadására is sor került, amelynek az alapítója a Szervánszky család. Az eseményen Szervánszky László adta át az édesapjáról elnevezett „Szervánszky László díjat”. A „tehetségekért” elismerést – mely a plakett mellett 50.000 Ft-al, valamint 100 gombóc fagylalt elfogyasztásának lehetőségével jár – az iskolában első ízben Rákóczi Péter kapta meg. Péter a sokrétű – német nyelvi, történelmi, közgazdasági –, sikeres tanulmányi versenyek mellett a kézilabda sportágban mutatta még meg igazán tehetségét, és segítette csapatát a diákolimpia országos elődöntőjének 3. helyezéséig.
Minden évben egy végzős tanuló nyerheti el a Kossuth-Iskola Díjat. Ezt a kitüntetést az a tanuló kaphatja meg, aki az itt eltöltött évek alatt kimagasló tanulmányi munkája mellett legeredményesebben képviselte az iskolát a különböző versenyeken. A díj megalapítója, támogatója Dr. Pétervári Zoltán. A díjhoz még egy külön ajándék is jár, egy Ipad, melyet a Vadkert Pékség Kft. ajánlott fel és a tanévzárón kerül átadásra. A díjra Gszelmann Barbara, Kis-Molnár Dorka, Kubas Panna Eleonóra, Rákóczi Péter és Suhajda Dorina Csenge került előterjesztésre.

A nevelőtestület döntése alapján Kubas Panna Eleonóra nyerte el idén a Kossuth-Iskola Díjat. Panna sokoldalú személyiség, az iskola szellemiségét kiválóan képviseli, akár tanulmányi versenyekről, vagy közösségi munkáról van szó. 8 év során 36 különböző szavaló, versmondó, szép magyar beszéd, média, történelmi, német nyelvi, zenei és kémia és katasztrófavédelmi versenyen vett részt és ért el térségi, megyei, országos eredményeket.
Az elismerések átadása után a ballagó diákok szüleiből és a pedagógusokból álló csapat lépett a színpadra, akik egy gyönyörű dallal búcsúztatták el a gyermekeket. A végzős diákok szülei egy meglepetéssel szolgáltak a program végén, amikor a szabadtéri színpadról galambokat engedtek szabadon, a búcsú pillanatait még meghittebbé varázsolva.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS