A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának felnőtt és ifjúsági kerete szezonzáró összejövetelt tartott június 15-én a városi sportcsarnokban.

-Hirdetés-

A felnőttek az NB II-es bajnokságban a 9., az ifjúságiak pedig a 4. helyen zárták az évet.
Az összejövetel alkalmával Harangozó Péter csapatvezető értékelte a klub csapatainak teljesítményét. Elmondta, hogy a korábbiakhoz képest két csapattal többet indítottak, mivel a kézilabda szövetség előírta, hogy U11-től kezdve éves bontásban kell szerepeltetni az utánpótlás gárdákat.
Az U11 és U12-es korosztály Kromholcz János edző vezetésével lépett pályára. Az U11-esek tavasszal és ősszel is 10-10 mérkőzést játszottak, amelyek több, mint a felét megnyerték. Itt nincs tabella és helyezések, a csapatok körforgásszerűen különböző helyszíneken lépnek pályára a fordulók alkalmával. Az együttesből Horváth Noel és Tótyik Áron játékát lehetett kiemelni.

Az U12-esek is ugyanilyen rendszerben szerepelnek, mely egy igen sokra hivatott kiskőrösi korosztály és több igen tehetséges fiatal van közöttük.

Az U13-asokat Harangozó Péter edző készíti fel, akik szintén az U11-esek rendszere szerint szerepelnek a korosztályos bajnokságban. A gárda meghatározó játékosa Dörmő Ádám csapatkapitány, Nagy András, Volák Vencel és Ribárszki Tamás, valamint az U12-esek közül többen is erősítik a csapatot. A fiatalok a tavasszal 7 győzelmet arattak, 1 döntetlenjük és 2 vereségük volt.

Az U14-es csapatot szintén Harangozó Péter vezeti edzőként, mely gárda a Badó László Régiós Bajnokságban szerepelt. Az alapszakaszban a fiúk a Soltvadkert és a Kiskunhalas mögött a 3. helyen jutottak be a felsőházi rájátszásba. Itt legyőzték a Békéscsabát, a Szentest, a Kiskunhalast és a Soltvadkertet is, amely eredménnyel az 5. helyen zártak. A csapat gerincét Patai Brájen, Varga Bence, Judák Gergő (kapus), Majoros Ádám, Tóth Marcell, Fang Krisztián és Szakács Gergő alkották.
Az Országos Serdülő Bajnokságban szereplő együttes Czinkóczki Tibor edző vezetésével a 4. helyen fejezte be a bajnokságot. A fiatalok a korosztályos bajnokság III. osztályában a Kiskunhalas, a Pécs és Paks csapatai után következtek a tabellán. A kiskőrösi együttes volt az átlagéletkorát tekintve a legfiatalabb a mezőnyben, amely gárda együtt marad és jövőre már komolyabb eredményeket is elérhetnek. Közülük már az ifjúsági csapatban is szerepelt rendszeresen Patai Denisz, Németh Botond, Megyeri Máté, Baranyai Zoltán és Aszódi Zsombor.
Az ifjúságiak és a felnőttek szakmai munkájáért Horváth András edző felelt, akik közösen készültek a mérkőzésekre. A 9 éven át zsinórban érmet nyert ifjúsági csapat most „csak” a 4. helyet szerezte meg, de közülük már a felnőttek között kapott rendszeresen játéklehetőséget Ruskó Balázs, Polereczki Pál, Polyák Bence, Bezsenyi Ákos, Barna Imre és Bartha Bendegúz. A felnőttek a 9. helyen fejezték be a bajnokságot, ami annyit jelentett, hogy még éppen elérték a bennmaradást jelentő pozíciót. A csapat egy kis szerencsével jóval előrébb is végezhetett, hiszen az 5 döntetlen mellett több alkalommal is 1 gólos vereséget szenvedtek. A döntetlenek és a szoros vereségek alkalmával gyakran az utolsó másodpercekben kapott gólok vagy a kihagyott helyzetek miatt maradt el a várt győzelem.

A szezon végén bejelentette Szentgyörgyi Sándor és Vass Péter, hogy abbahagyják az aktív játékot, akiket majd a következő szezon első hazai bajnoki találkozójának alkalmával szeretnének elbúcsúztatni ünnepélyes keretek között. Az edzői stáb és a játékosok is maradnak az új bajnoki szezonra, mely során továbbra is a helyi értékekre alapozva szeretnének minél több fiatalt beépíteni a felnőtt keretbe.

Az est során Horváth András edző is értékelte a teljesítményt. Úgy fogalmazott, hogy ez volt az első olyan szezonja, amelynek már több fordulóval a befejezés előtt nagyon várta a végét. A csapatban szerinte sokkal több volt, mint amit a helyezése mutat, de több nyerhető mérkőzést buktak el a végjátékban. Az esemény végén Harangozó Péter a legjobb teljesítményt nyújtó kézilabdázóknak ajándékutalványt adott át, majd egy közösen elfogyasztott vacsorával zárult az összejövetel.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS