A Kiskőrösi Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2018/2019-es szezonjában az „A” ligában 8 csapat mérte össze erejét. A teljes szezon alatt minden csapat három alkalommal mérkőzött meg ellenfeleivel.

-Hirdetés-

Az összes lejátszott mérkőzésen 944 gól esett és az év folyamán mindössze egyetlen fegyelmi ügyet kellett tárgyalni. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 17-én került sor, amikor a díjakat Domonyi László polgármester, Harangozóné Balogh Zsóka önkormányzati képviselő és Harangozó Péter sportigazgató adták át. Az eseményen megkértük a dobogón végzett csapatok vezetőit, hogy értékeljék az egész éves teljesítményüket.
Tóth László – Agroline:
-Azt gondolom, hogy a csapatunk minden tagja maximális dicséretet érdemel. Nagy pontkülönbséggel végeztünk az első helyen a legtöbb gólt szerezve és a legkevesebbet kapva. Végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk az egész évben. Volt néhány mérkőzésünk, ami rosszabbul sikerült, de egy ilyen hosszú sorozatba ez belefér. A csapatunk nagyon jó egységet alkot, régóta már együtt játszunk, ami mellett az egyéni képességeket és a motiváltságot mondanám annak, mely a többiek fölé emelt bennünket.
dr. Turán Csaba – Néró SC:
-Nagyon jó szezonon vagyunk túl, sok színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok. Mivel kevés csapat indult, így három mérkőzést kellett játszani az ellenfelekkel. Az Agroline csapata már elég korán tetemes előnyre tett szert, így a bajnoki cím tekintetében a bajnokság hajrájára nem voltak nagy kérdések. A dobogós helyekért azonban igen komoly harc folyt, melyet jól mutat, hogy az egymás elleni jobb eredménynek köszönhetően tudtunk a Pénzügyőr előtt végezni. Nagyon sikeresnek értékelhetem a szezonunkat, különösen annak fényében, hogy sok sérültünk volt. A csapaton belül volt bokaműtét, szalagszakadás, aminek következtében a tavasszal általában 1-2 cserejátékossal tudtunk kiállni. Sajnos az igazoltnak számító játékosaink is lesérültek, így ezt az erősítési lehetőséget sem tudtuk komolyabban igénybe venni. Jó baráti társaság vagyunk és jövőre is hasonló összetételben szeretnénk részt venni az amatőr bajnoki küzdelmekben.
Frank Gábor – Pénzügyőr:
-Erős bajnokságban játszunk, amelyet kiváló csapatok alkotnak. A Pénzügyőr az „A” és a „B” ligában is szerepelt egy gárdával, melyekkel sikerült bronzérmet szerezni. Hosszú szezonon vagyunk túl, hiszen minden ellenféllel szemben három alkalommal léptünk pályára. A mi csapatunkat egy baráti társaság alkotja, akik már évek óta együtt fociznak. Több esetben befolyásolta az eredményességünket, hogy a mérkőzéseken létszámproblémával küszködtünk. Amikor a teljes keretünkkel tudtunk kiállni egy mérkőzésre, akkor bárkivel szemben a győzelem reményében léphettünk pályára. A csapat játékoskerete erősnek mondható ebben a bajnokságban. Nagyon remélem, hogy a keretünk jövőre is együttmarad és hasonlóan sikeresek lehetünk.

Az „A” LIGA végeredménye:
mérkőzésszám
1. AGROLINE 20 55 pont 179-60
2. NÉRÓ SC 20 39 pont 116-97
3. PÉNZÜGYŐR 20 39 pont 129-98
4. PROTOKON 20 33 pont 121-103
5. OÁZIS ITALDISZKONT 20 28 pont 133-136
6. SRÁCZOK 20 24 pont 110-129
7. NEW MAXX-TEAM 20 22 pont 79-109
8. HUFBAU-AKKER 20 6 pont 77-177

A különdíjasok: Csernák Gábor, Borsos Tamás, Papp Róbert

Gólkirály: BORSOS TAMÁS (Agroline) – 64-gól
Legjobb kapus: CSERNÁK GÁBOR (Néró SC)
Legjobb játékos : PAPP RÓBERT (Pénzügyőr)
Legsportszerűbb csapat: NEW MAXX-TEAM

Filus Tibor

MEGOSZTÁS