A Kiskőrösi Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2018/2019-es szezonjában a „B” ligában 7 csapat mérte össze erejét. Az „A” ligához hasonlóan itt is a teljes szezon alatt minden csapat három alkalommal mérkőzött meg ellenfeleivel.

-Hirdetés-

Az év folyamán az összes lejátszott mérkőzésen 549 gól esett és idén nem kellet tárgyalni fegyelmi ügyet.

A „B” liga ünnepélyes eredményhirdetése június 17-én volt, amikor a díjakat Domonyi László polgármester, Harangozóné Balogh Zsóka önkormányzati képviselő és Harangozó Péter sportigazgató adták át.

Az eseményen megkérdeztük a dobogón végzett csapatok vezetőit, hogy értékeljék az egész éves teljesítményüket.
Judák László – Kiskunvíz: -A szezont értékelve az elért eredményeinkről csak a legjobbakat mondhatom. Talán nem túlzás úgy fogalmaznom, hogy magabiztosan végeztünk a tabella élén és nem nagyon forgott veszélyben az első helyünk. Fontos megemlítenem azonban, hogy a fél szezonnál még 5 pontos hátrányban voltunk, de a télen leigazoltuk Dubai Nándort és Kecskeméti Jánost, akik meghatározó játékosokként segítettek bennünket. A régi és az új játékosok gyorsan összeszoktak, ami a jó eredményekben is megmutatkozott. A tavasszal egyetlen kivétellel minden mérkőzésünket magabiztosan megnyertük. Ezt a vereséget a Pénzügyőr ellen szenvedtük el, amikor 9-6-ra kaptunk ki, de ez még belefért egy ilyen hosszú menetelésbe. Nagyon remélem, hogy a keret nem fog változni és jövőre ismét ezzel a játékosállománnyal tudunk nekivágni a „B” liga küzdelmeinek.
Szentgyörgyi Szilárd – Szupercsapat: -A ősszel kiválóan szerepeltünk és a jó eredményeknek köszönhetően végig vezettük a tabellát. A tavasszal sajnos a munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk minden mérkőzésre a legjobb keretünkkel kiállni, ami rányomta bélyegét a szereplésünkre. A Kiskunvíz csapatának ezúton is gratulálok a bajnoki címhez. A „vizes” csapat nagyszerűen erősített a télen és senkinek nem sikerült megszorítani őket. A végjáték nagyon izgalmas volt, hiszen csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy meg tudjuk szerezni a második helyet. Gratulálok a csapat minden tagjának az ezüstéremhez, amely eredmény az együttesünk fennállásának eddigi legnagyobb sikere. Jövőre ugyanilyen összetételű csapattal szeretnénk nekivágni a „B” ligás küzdelmeknek.
Andriska Attila – Pénzügyőr2: -Elégedettek vagyunk a harmadik helyezéssel, mivel szereplésünket több dolog is nehezítette. Sok sérültünk volt a szezon közben és egyes mérkőzéseken a létszámhiány miatt cserejátékos nélkül küzdöttünk meg ellenfelünkkel. Több idős játékosunk is van, de a nehéz helyzetekben a lelkesedésünknek köszönhetően tudtunk sikeresek lenni. Úgy gondolom kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, de összeségében reális a harmadik helyezésünk. Érdekességként kell megemlítenem, hogy a szezon közben a Warriors ellen nyújtottuk a legjobb és a legrosszabb teljesítményünket is. A következő szezonra is nagy valószínűséggel a csapat magja együtt marad, de néhány változás elképzelhető.

A „B” LIGA végeredménye:
mérkőzésszám
1. KISKUNVÍZ 18 40 pont 111-61
2. SZUPERCSAPAT 18 31 pont 80-60
3. PÉNZÜGYŐR 2 18 29 pont 83-66
4. V.I.PLAST 18 24 pont 95-75
5. BÉKORONA 18 24 pont 69-82
6. WARRIORS 18 21 pont 62-106
7. FALÁBÚAK 18 13 pont 49-80

Gólkirály: BATÁNOVICS KRISZTIÁN (Warriors) – 38 gól
Legjobb kapus: SZABÓ SÁNDOR (V.I.Plast)
Legjobb játékos: SZRENKÓ ISTVÁN (Kiskunvíz)
Legsportszerűbb csapat: FALÁBÚAK

Filus Tibor

MEGOSZTÁS