A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata eredményes szezont zárt. A csapat több éves kihagyás után vált ismét a bajnokság meghatározó együttesévé és végig harcban volt a dobogós helyezésekért. Az együttes végül az utolsó fordulóban elszenvedett vereséget követően a harmadik helyen fejezte be a szezont.

-Hirdetés-

A gárda számára az őszi szezon sikerült jobban, amely után az első helyen álltak 32 ponttal. Ez annyit jelentett, hogy 2 pontos előnnyel várhatták a fiúk a tavaszi szezont a később bajnoki címet nyerő Kiskunfélegyháza előtt. A csapat szerepléséről Miskovicz Bálint edzőt kérdeztem.

Miskovicz Bálint – edző

A kiváló őszi szezon után, hogyan sikerült a csapat téli felkészülése?

A télen mindent megtettünk annak érdekében, hogy megfelelő formában várjuk majd a tavaszi folytatást. A felkészülési mérkőzéseinken erős játékerőt képviselő magasabb osztályú csapatok ellen játszottuk. Sajnos ezeken a találkozókon 1-2 cserejátékossal tudtunk csak pályára lépni, így az eltervezett dolgokat nem sikerült maradéktalanul megvalósítani. Mindezek mellett voltak sérültek és olyanok is, akik betegség miatt maradtak távol az edzésektől. A játékoskeretben nem sok változás volt a bajnokság második felére, mivel távozó nem volt és erősítésként érkezett a támadósorba Oláh Kálmán, valamint Petrovics Kevin. Meg kell jegyeznem, hogy Petrovics Kevin Németországból jött vissza és az állampolgársági kérelmének elhúzódása miatt csak az utolsó három fordulóban léphetett pályára.

Az együttes tavasszal nyújtott teljesítményét hogyan tudod értékelni?

Az eredmények tekintetében a bajnokság második felét három szakaszra tudnám bontani. Az első harmad nagyon rosszul sikerült, melyben benne volt egy Kelebia ellen elért döntetlen, és az Akasztótól hazai pályán elszenvedett vereség. A középső szakaszban már magunkra találtunk, jól szerepeltünk és több győzelmet is arattunk. A bajnokság hajrájában viszont nem tudtunk jó teljesítményt nyújtani, amely végén – a Jánoshalmán elszenvedett vereséget követően – a harmadik helyre csúsztunk vissza. Fontos megemlítenem, hogy a tavasszal végig létszámhiánnyal küszködtünk és minden mérkőzésre más összeállításban léptünk pályára. A sérülések és egyéb okok miatt sajnos nem tudott kialakulni egy stabil kezdőcsapat, ami rányomta bélyegét a szereplésünkre. Amennyiben az egész éves teljesítményünket nézem, akkor megérdemelt a bronzérmünk. A tavaszi eredményeink alapján azonban nem voltunk a legjobb három csapat között. A jobb szerepléshez néhány játékos hozzáállásában változás kellene, mivel voltak olyanok, akiknek az edzéseknél és a bajnoki mérkőzéseknél fontosabbak voltak az egyéb elfoglaltságok és a helyi kispályás mérkőzéseken való szereplés. A tavasszal a legjobb teljesítményt a kiskunfélegyházi döntetlen alkalmával és a Tiszakécske ellen nyújtottuk. Érdekes, hogy idegenben jobban szerepeltünk, mint hazai pályán és vendégként csak Jánoshalmán szenvedtünk vereséget. A csapat az egész szezonban a legrosszabb produkciót a keceliek ellen nyújtotta hazai környezetben, amikor nagyarányú vereségbe szaladtunk bele.

A következő szezonra mikor kezdi meg a csapat a felkészülést?

A nyári pihenőt követően a tervek szerint július 2-án lesz az első edzés. A fiúk heti 4-5 edzésen vesznek részt és a bajnoki rajtig 5 felkészülési találkozón lépnek majd pályára. Az edzőmérkőzések során Tolna és Fejér megyei csapatokkal fogunk játszani. Úgy gondolom, hogy amennyiben a játékosok kicsit profibb gondolkodással fognak készülni, akkor az új szezonban is az érmes helyekért küzdhetünk.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS