Június 22-én szombaton már hetedik alkalommal került megrendezésre a Trizoli Jótifuti elnevezésű jótékonysági futás és kerékpározás Kecskemét és Kiskőrös között.

-Hirdetés-

Kuti Zoltán, az esemény kitalálója és szervezője már hetedik éve próbálja ezzel az eseménnyel felhívni a figyelmet a jótékonyságra és a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, másrészt arra is, hogy ezen családokat valahogy támogassák az emberek. Jó alkalom volt erre a 7. Trizoli Jótifuti. Az összefogás már hét éve töretlen, hat családot és egy gyermekotthont tudtak már eddig is támogatni.

Az idei évben is több mint százan csatlakoztak az eseményhez. Voltak, akik a teljes távot lefutották és bringázták, és voltak olyanok, akik csak résztávokat teljesítettek, illetve olyanok is, akik támogatóként vettek részt az eseményen. Főként a környékbeli településekről érkeztek a legtöbben, de például Egerből, Szombathelyről vagy éppen Kiskunhalasról is jöttek mozogni vágyók.

Kuti Zoli főszervező mellett Halápi Sándor velocipéddel

A táv idén is 57 km volt Kecskemét és Kiskőrös között. Reggel kilenc órakor Kecskemét főterén közös futással nyitották az eseményt, majd fél tízkor elindult a nagy rajt. Az első megálló 5 km után volt a Kecskeméti Decathlon Áruház parkolójában, majd 11,5 km megtétele után érkezett a mezőny Ballószögre, ahol a községháza előtt várták a résztvevőket a helyiek. A következő megálló 24 kilométernél következett Ágasegyháza központjában.

Fél három magasságában érkezetek meg Izsákra a sportolók, ahol Cséplő Zoltán többszörös Ironman fogadta a karavánt. Majd Páhi következett, 42 kilométer megtétele után a teljes távot teljesítők itt már elérték a maratoni távot. Este hat óra után nem sokkal érkeztek be az első futók az István Borház udvarára, ahol több frissítővel és persze borral is fogadták a résztvevőket. Innét már csak 2 kilométer választotta el a résztvevőket a céltól, a Petőfi tértől, ahol finom kiskőrösi rétessel és szendvicsekkel, süteményekkel vártak a fáradt sportolókat. Persze a nagy melegre való tekintettel a települések között is beiktattak frissítőpontokat a szervezők.

Sebestyén Tímea

Összességében elmondható, hogy idén is egy sikeres és jó hangulatú nap részesei lehettünk. A teljes távot több hölgy is teljesítette futva, ami külön említésre méltó. Az Egerből érkezett kiváló futó és ultrafutó Sebestyén Tímea így vélekedett az eseményről:

„Óriási élményben volt részem tegnap, fantasztikusan éreztem magam. Négy éve ismerem Kuti Zolit és már sok közös futásunk volt. Jótékony futáson egyébként is mindig részt veszek, ha időm engedi. Hajnalban Egerből indultunk, hogy ennek a nagyszerű meghívásnak eleget tegyünk. A futás alatt fantasztikusan jó hangulat volt és végig élveztem, mert egy kiválóan szervezett futáson egy nagyszerű társasággal voltam egész nap. A teljesítés különösebb gondot nem okozott, mivel egy hosszú felkészülésen vagyok túl. Az idén már 2.000 km fölött futottam, edzéseken és versenyeken. A jótékonykodás mellett tökéletesen beleillet a felkészülési programomba. Ezen a napon is új baráti kapcsolatok kötődtek, a jövőben is nagyon szívesen veszek részt ezen és hasonló rendezvényeken, mert adni másoknak nagyon jó dolog.”

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (142 db kép)
MEGOSZTÁS