Idén 6. alkalommal került megrendezésre a KuPi Strandkézilabda Kupa a Vadkerti-tónál kialakított homokos pályákon. A szervezők anno 10-nél is kevesebb csapattal indították útjára a tornát, amely mostanra az ország egyik legnagyobb amatőr strandkézilabda eseményévé nőtte ki magát.

-Hirdetés-

Most a június 22-23-án megrendezett eseményen 20 férfi és 15 női csapat mérte össze erejét a tóparton kialakított három játéktéren. Csapatonként 12 főt lehetett nevezni, akik közül az adott mérkőzéseken 10-en léphettek pályára. A játéktéren egy időben csapatonként 3 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodhatott.

Érdekességként kell megemlíteni a szabályokról, hogy a kapus helyett feljöhetett egy „nyúl”, akinek a gólja, valamint a kínai figurából és a forgásból szerzett találat is két gólt ért. A kupán több környékbeli csapat is pályára lépett. Az első napon kiváló időben és nagy hőségben játszhattak a csapatok, de a második nap programját az esős időjárás már kicsit megzavarta.

A Lőteret SE csapata

Gucsi Máté – Lőteret SE (Kiskőrös):
A csapatot elsősorban a Kiskőrösi KSK ifjúsági és régebbi játékosai alkották. Jó baráti társaság vagyunk és a Kupi Kupán már hatodik alkalommal veszünk részt. A tornára készültünk, melynek során három hete már a kiskőrösi strand homokos pályáján gyakoroltunk több alkalommal. Komolyabb eredményt még nem sikerült elérnünk a soltvadkerti kupán, de ilyenkor elsősorban a jó hangulat és a közösségépítő jelleg a fontos. A homokon kézilabdázni sokkal nehezebb és teljesen más, mint a teremben. Itt nem tudunk megfelelően kitámasztani lábbal és vannak dupla találatot érő gólok is. Ami viszont nagyon fontos, hogy sokkal kevésbé sérülésveszélyes ez a játék, mint, amit a teremben játszunk.

A Csöcsfejek csapata

Opauszki Péter – Csöcsfejek (Soltvadkert):
A csapat neve az egyik korábbi edzőnk által még régebben ragadt ránk. A csapatot a Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapatának tagjai alkották a kiskőrösi Bogáromi Ádámmal kiegészülve, aki jövőre már nálunk szerepel majd. A közösséget erősítő tornán azért indultunk el, hogy akár komolyabb eredményt is el tudjunk majd érni. A kupa előtt már összejöttünk és 4 közös edzéssel készültünk, hogy jól tudjunk szerepelni. Ez a játék azért teljesen más felkészültséget igényel, hiszen nem lehet lepattintani a földre a labdát, nehezebb elrugaszkodni a talajról és erővel is nehezebb bírni a mérkőzéseket.

A Mighty Ducks csapata

Csúzi Tibor – Mighty Ducks (Kecel):
A tornán szereplő gárdát a Kecel KC férfi kézilabda csapatának játékosai alkották. A nyári szünetben ez egy mozgással, sporttal teli, kellemes időtöltést jelent a számunkra, amely során az eredmény most másodlagos. Nem készültünk különösebben a kupára, de azt látjuk, érezzük, hogy jóval nehezebb a homokban kézilabdázni, mint a teremben. Az ilyen eseményeken való részvétel is szerepet játszik abban, hogy jó csapategység alakuljon ki.

A Hanyatt SE csapata

Horváth András – Hanyatt SE (Kiskőrös):
Évekkel ezelőtt a Kiskőrösi KSK kapusa Csernák Gábor ötlete és szervezőmunkája alapján alakult ki a Hanyatt SE gárdája. Több éve már, hogy pályára lépünk ezen a tornán, melyet az NB II-ben szereplő kiskőrösi csapat felnőtt játékosai és néhány idősebb kézilabdázó alkot. Vendég játékosként van köztünk a keceli Vancsics János, de köztünk volt most újra a csapat korábbi játékosa Baranyai Tamás, Reczer Norbert, Szabó Tamás és Vass Péter is. A kiskőrösi strand homokos pályáján készültünk a tornára, hogy ne érkezzünk ide teljesen felkészületlenül. Úgy gondolom a strandkézilabda teljesen más felkészültséget igényel, mint ami a teremben kell. A homokon jobban kidomborodik a jó erőnlét és a technikai tudás, valamint test-test elleni küzdelem sem engedélyezett.

A Soltvadkerti TE csapata

Korsós Alexandra – Soltvadkerti TE:
A tornán ugyanazok a játékosok alkották a csapatot, akik a megyei I. osztályban szerepeltek. Azokkal a játékosokkal, akik most itt voltak, a kiskőrösi strand és a Vadkerti-tó homokos pályáján készültünk több alkalommal a tornára. A homokon nagyon kiváló erőnlét és gyors játék kell a sikerhez, de sokszor a játéktér talaja is megtréfált bennünket. Ez a torna nagyon jó csapatépítő tréning volt a számunkra.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS