A gyermekek számára talán a legnagyobb öröm az, amikor bezárnak az iskolák kapui és megkezdődik a várva várt nyári szünet. Amekkora öröm ez a gyerekeknek, néha ugyanakkora fejtörés is a szüleiknek, hogy munkaidőben mikor, hol és kinél helyezzék el gyerekeiket.

-Hirdetés-

A nyári szünet az idei esztendőben is tizenegy hetes lesz, amit a szülők akkor sem tudnak megoldani, ha felváltva veszik ki szabadságukat. Erre megoldást nyújthatnak a különböző nyári táborok.

2019. június 17-én hétfőn reggel hasonló célzattal, tankerületi pályázat keretén belül két héten át, két tábort is rendeztek Kiskőrösön a Bem József Általános Iskolában, sőt ezzel párhuzamosan erre a hétre Mátraházán egy úgynevezett bentlakásos táborban is részt vehetett 20 diák, akiket két pedagógus: Malustyik Edit és Vágvölgyiné Jaksa Mónika kísért el.

A kéthetes ingyenes Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretében szervezett táborokban a szeptembertől június közepéig tartó iskolaévhez képest más megközelítésben, más keretek között, új pedagógiai módszerek révén szerezhetik, tapasztalhatják meg a gyerekek az ismereteket.

A sporttáborban az elmúlt két hétben Bárány Mihály testnevelő-edző és Agócs Zoltán vezetésével tartottak mozgással kapcsolatos programokat az iskolás gyerekeknek.

A sporttáboros gyerekek foci közben Bárány Mihály testnevelő-edző koordinálásával

Ez egy remek kezdeményezés, hisz az ország nagyon sok pontján szerveznek és vezetnek hasonló táborokat. A sporttáborban a délelőtti fociedzéseket követően minden délután kimozdulnak pedagógusaink az iskola épületéből a gyerekekkel. A héten ellátogattak a soltvadkerti moziba, a kiskőrösi strandra, és egy délután a városi sportpályára is. Óriási lehetőség, hogy ide a táborba nem csak olyan családok gyerekei juthatnak el, akiknek pénzük van és meg tudják mindezt fizetni, hisz a tábor teljesen ingyenes. A jelenleg Mátraházán nyaraló diákjaink, utazási költségeit, a belépőjegyek árát és étkezéseiket is ennek a tankerületi pályázatnak a keretén belül oldottuk meg. Minden táborunkban reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát és frissítőt is kapnak a gyerekek. A strandon például üdítőt, jégkrémet. Reméljük, hogy még sok-sok éven keresztül lesz lehetőségünk ilyen vagy ehhez hasonló táborokat szervezni – mesélte Lasztovicza László iskolaigazgató.

Lasztovicza László iskolaigazgató a tábor részletei mellett, az elmúlt tanév eredményeiről is tájékoztatott minket 

Az alsós diákokat a kézműves napközis nyári táborban két héten át számtalan kreatív alkotómunkát igénylő feladattal várták a foglalkozásvezetők: Hirsch-Kelemen Katalin, Malustyik Edit, Turóczyné Rajna Dóra, Jakab Andrea és Endrődiné Puskás Márta. És végül, de nem utolsó sorban természetesen Lengváriné Bárány Marika néni, a tábor egykori koordinátora sem hiányozhatott a táborból, aki időközben nyugdíjba vonult. A gyerekeknek ezalatt a két hét alatt lehetőségük volt többek között: rajzolni, festeni, hajtogatni, fonni, fakanálbábokat készíteni és makramézni (fonalakból készített karkötő) is. Az utolsó napon az elkészített szépségeket mind-mind felsorakoztatták és közösen megnézegették, majd kiértékelték a munkákat.

Turóczyné Rajna Dóra pedagógus mutatta meg nekünk a csodás kézműves alkotásokat, melyeket a gyerekekkel együtt  készítettek

A nyári táborokat illetően a www.taborfigyelo.hu oldalon számtalan lehetőség közül lehet választani, de ezek között is érdemes jól körülnézni, kifejezetten nagy a szórás mind a minőség, mind az árak tekintetében.

Kutyifa Icu
Fotók: Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS