Mozgalmasan telt a Kiskőrösi NKSZSE U8 (2011.01.01-2012.05.31 között születettek) és U9-es (2010.01.01-2011.12.31 között születettek) korosztályainak idei szezonja. Az edzői feladatokat 2018 szeptemberétől Szabó Tamást követően Dózsa Tamás látta el.

Hogyan edzettetek, készültetek a lányokkal a szezon közben? – kérdeztem Dózsa Tamást.

-Hirdetés-

A korosztályok heti két alkalommal, keddenként és csütörtökönként a KT Bem József Általános Iskola tornatermében készültek. Az évet a két korosztályt tekintve 13 lánnyal kezdtük, majd ez a szám folyamatosan nőtt, és 2019 májusára 27 főre gyarapodott. Mindezek mellett a lányok mellé 5 fiú is csatlakozott. A szeptembertől május végéig tartó szezonban az ősz felkészüléssel telt, hiszen az első mérkőzésekre csak decemberben került sor. Sajnos a városi tornatermek leterheltsége miatt egész évben csak félpályán tudtak edzeni a csapatok, így kissé lassabb volt a gyermekek fejlődése. Így a cél az lehetett, hogy játékos formában sajátítsák el a játékosok a különböző technikai feladatokat, valamint megismerjék és megszeressék a kézilabda játék ezen formáját, valamint szabályait, ahol a csapatok 3+1 fővel játszanak, kicsinyített játékterületen, szivacslabdával. Ezekben a korosztályokban a mérkőzések eredményét nem tartják számon, nincs győztes és vesztes sem, csak a játék és a lelkesedés a fontos.

Milyen tornákon, bajnokságokban szerepeltetek?

Az U9-es korosztály decembertől-májusig 5 tornán vett részt, ahol egy napon két mérkőzést játszott a régió csapataival, mint Kecskemét, Szeged, Makó, Algyő vagy Kelebia. Ezen a 10 mérkőzésen a kislányok fejlődése jól látható volt. Egyre bátrabban, ügyesebben játszottak és a begyakorolt technikai elemeket alkalmazták a pályán is. Mindig izgalmas, szoros mérkőzéseket játszottak. Az U8-as csapat tavasszal kezdte a versenyzést, így csak 4 tornán vett részt. Ellenfeleik többségében az említett településekről voltak. Ezek a kislányok kimagaslóan magas színvonalon játszottak a többi ellenfelükhöz képest. Amennyiben számolták volna a góljaikat, akkor meccsenként igen sok találattal győzték le ellenfeleiket.
Külön köszönet illeti meg a mindig lelkes, hangos szurkolótábort alkotó szülőket, családtagokat, akik minden alkalommal elkísérték a csapatokat a mérkőzések helyszíneire. Támogatásuk nélkül nem értek volna el ilyen eredményeket.

A nyár folyamán is vannak edzések vagy most a pihenésé a főszerep?

A szezont június 16-19-ig Soltvadkerten edzőtáborozással zárták a csapatok. Itt már elsősorban a kikapcsolódásé és a játéké, jókedvé volt a főszerep. Természetesen kézilabdáztak is a gyerekek, de ebben a nyári hőségben a legnagyobb felüdülést a strandolás okozta. A tábor programja családi esttel, lángosozással és palacsintázással zárult. Mindenkinek jó pihenést, feltöltődést kívánok a nyárra! Szeptemberben találkozunk! Hajrá Kőrös!

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS