A Kiskőrösi LC második csapata a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjában szerepel. A gárda a harmadik idényét fejezte be a küzdelemsorozatban, melyben az első évben ezüstérmet szereztek, a tavalyi és az idei szezonban pedig bajnoki címet ünnepelhettek.

Milyen célokkal készültetek az idei szezonra? – kérdeztem Rácz János edzőt.

-Hirdetés-

A legnagyobb erősítésnek talán azt lehetett nevezni, hogy a tavalyi bajnokcsapat együtt maradt. Mindezek mellett olyan fiatalabb labdarúgókkal egészült ki a keret, akik már nem munkahelyi elfoglaltságok miatt a megyei I. osztályban való szereplést. Így érkezett hozzánk Sinkó Dorián és Gombár Norbert, az ősszel Lesták Márk, a tavasszal pedig Somlyai Péter, valamint Füleki Antal. Úgy gondolom, hogy az új játékosokkal a keretünk erősödött, azonban az idősebbek újabb egy évvel öregebbek lettek. A célunk az volt, hogy a dobogós helyek valamelyikét megszerezzük, de a rivális csapatoktól levont pontok miatt a végére nagyon magabiztosan és jelentős pontkülönbséggel tudtunk bajnokok lenni.

Miért kellett levonni pontokat a rivális csapatoktól?

A klubok második csapataiban egy adott fordulóban legfeljebb három „visszajátszó” labdarúgó léphet egyszerre a pályára a megyei III. osztályban. Az Akasztó csapata megszegte ezt a szabályt és háromnál több „visszajátszóval” szerepelt néhány mérkőzésen, amiért pontlevonással sújtották őket. A csólyospálosiak szintén adminisztratív hibát követtek el azzal, hogy az egyik játékosuknak lejárt az orvosi engedélye és ennek hiányában játszott a labdarúgójuk több mérkőzésen. Ez egy ifjúsági korú játékos volt, akinek a szabályok értelmében fél évig érvényes az orvosi engedélye, melyet ennek letelte után elfelejtettek megújítani.

Mikor láttátok úgy, hogy van remény a bajnoki cím megvédésére?

A csapat már az ősszel is kimagasló teljesítményt nyújtott és a tavaszi szezont 5 pontos előnnyel vártuk a tabella élén a Csólyospálos előtt. Ennek tudatában a bajnokság második felének már egyértelműen a bajnoki cím megszerzésének céljával vágtunk neki. Az egész szezon során kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk és mindössze egyetlen vereséget szenvedtünk el. Ez a fiaskó a tavaszi szezonban volt hazai környezetben a Csólyospálostól a bajnokság hajrájában, amikor már eldőlt az aranyérem sorsa. Annyit még fontos megjegyeznem, hogy ezzel az eredménnyel egy 917 napig tartó veretlenségi sorozatunk szakadt meg, ami óriási eredmény egy klub életében.

Mely találkozón nyújtotta a legjobb és a legrosszabb teljesítményt a csapat?

Érdekes, hogy mindkét produkciói a bajnoki címért folyó küzdelemben a legnagyobb riválisunknak számító Csólyospálos ellen volt. Az egész szezonban az ősszel Csólyospáloson lejátszott találkozó alkalmával nyújtotta a gárda a legjobb teljesítményt, amikor idegenben nyertünk 1-0-ra szinte hibátlan játékkel. Ez az összecsapás a színvonal tekintetében akár a megyei I. osztályban is megállta volna a helyét. A legrosszabb teljesítményt szintén a Csólyospálos ellen nyújtottuk, amikor tavasszal hazai pályán kaptunk ki tőlük 3-1-re úgy, hogy szétesően fociztunk és akár nagyobb gólarányú vereséget is szenvedhettünk volna.

Miben volt jobb a csapat az egész mezőnynél?

Mivel a csapatot elsősorban idősebb játékosok alkotják, ezért nekünk a pontos passzokra és a labdatartásra kell odafigyelnünk, amiben szerintem kiemelkedünk a mezőnyből. Általában elmondható, hogy kevés volt az eladott labdánk és ennek köszönhettük, hogy a mi hibáinkból nem tudtak építkezni az ellenfeleink. Mindezek mellett a támadásvezetések végén is nagyon eredményesek tudtunk lenni, hiszen 117 találatunkkal messze a legtöbb gól lőttük, ami 5,85 gólos átlagnak felel meg mérkőzésenként.

A nyári pihenő után mikor kezditek a felkészülést az új szezonra?

Jelenleg a csapat minden tagja a nyári pihenőjét tartja. Az együttes július 18-21. között egy közös nyaraláson vesz majd részt Siófokon és ezt követően kezdjük majd el a felkészülést az új bajnoki szezonra. A tervek szerint heti 1 edzésünk és 1 felkészülési találkozónk lesz a programban az első fordulóig. A bajnokságot nyert csapatból senki sem távozik és a célunk jövőre is a dobogós helyek valamelyikének megszerzése.

Edzőmérkőzés:
Július 27. szombat: 17.00
Kiskőrösi LC II-Kalocsai FC II.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS