Első alkalommal került megrendezésre a Vadkerti Traktoros Találkozó a „Soltvadkerti Traktorosok” szervezésében. Az eseményre a szervezők július 13-án várták a traktorosokat és az érdeklődőket a Vadkerti-tóra kivezető aszfaltút vége mellett kialakított területre.

-Hirdetés-

Már 9 órakor dübörögtek a traktorok, amelyek a soltvadkertiek mellett a környező településekről is érkeztek. Bármilyen típusú traktorral részt lehetett venni a programon. Legnagyobb számban az MTZ-k voltak jelen, de lehetett látni itt Dutra, JohnDeere, Zetor, Kramer, valamint az újabb Belarus típusokat is. Széles volt a paletta a géptípusok tekintetében és mintegy 50 traktor töltötte meg a gyepes részen kialakított rendezvény területét.
Az eseményről Zsolnai Róbert szervező elmondta, hogy a „Soltvadkerti Traktorosok” már több éve terveztek egy olyan rendezvényt, amely a traktorosokat célozza meg. A városban és a környező településeken is nagyon sokan dolgoznak a földeken traktorral, ezért gondolták azt, hogy ezeket a járműveket megmutassák a nagyközönségnek is.

Mindezek mellett szerették volna, ha a dolgos hétköznapok után egy kicsit kötetlenebb formában találkoznának egymással a gazdák, a régi barátságok tovább mélyülnének és újak köttetnének. A szervező csapatot soltvadkerti ismerősök, barátok és családtagok alkották. A helyszín, a terület, családi ismeretség alapján lett biztosítva, az időpontot pedig úgy próbálták meghatározni, hogy ne zavarjon bele a jelentősebb szántóföldi vagy egyéb munkálatokba.
A napi programról Windecker Máté szervező tájékoztatott, aki elmondta, hogy a traktorok gyülekezője 9 órától volt. Ezt követően a programon részt vevő összes traktor egy felvonuláson vett részt. Az ebéd után az ügyességi pályán mutathatták meg tudásukat a traktorvezetők, valamint egy erőhúzó versenyen mérhették össze a traktorok lóerejét. A rendezvény az est során egy diszkóval zárult jó hangulatban.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS