Igazán gyönyörű, szinte festői látvány fogadta július 13-án reggel a II. Cabrio Találkozóra érkezőket a Kajla Off-Road Tanyán, Izsákon. Ezen a helyszínen az elmúlt időszakban már sok egyéb rendezvény is helyet kapott és elmondhatjuk, hogy folyamatosan épül, szépül a környezet. A reggel még napos, kissé borongós időjárást egy kisebb záporeső zavarta meg – ami miatt felkerültek a tetők az autókra – de azután már zavartalanul folytatódtak a programok.

-Hirdetés-

Ferig JózsefKajlaszervező számolt be nekünk a nap eseményeiről:
Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, ezt jól kifogtuk sajnos, de ettől függetlenül egész szép számban megjelentek a cabriósok. Nagyon sokan írtak, hogy nem jönnek el az időjárás miatt, de én azt mondhatom, hogy a tavalyihoz – akkor sem volt szép idő – képest húsz autóval túlléptük a létszámot.
Ezen a találkozón már bővítettünk kicsit a programokon, tettünk hozzá egy autókiállítást, melyhez a környékbeli sportolók, tereprallysok, driftesek, off-roadosok és tuningosok járműveiből válogattunk össze. Több-kevesebb sikerrel, hiszen az időjárás miatt kevesen látogattak ki, de aki itt volt, mindenki megnézte.

A bátrabbak Off-Road élményautózásban vehettek részt, valamint a quadozás élményét is kipróbálhatták.
Eljött hozzánk a pécsi fekete gyémánt, Böröcz FerencFranky – aki egy rap előadással lepte meg a résztvevőket.

A rendezvényünk fő programja a Georally volt, ami annyit tesz, hogy időre kell egy feladatsort elvégezni, ahol az összes támogató telephelyét kellett felkeresni és ezt valamilyen formában igazolni például egy fényképpel, vagy egy pecsét begyűjtésével. Ahogy visszaértek a helyszínre itt további ügyességi feladatot kellett elvégezniük.
Ezek a Kajla Gumi ügyességi feladatai voltak, ahol kereket kellett szlalomban gurítani, és teniszlabdával kellett kerékbe célba dobni.

Egész nap zajlottak a programok. A gyermekektől kezdve a felnőttekig mindenki találhatott magának valót. A gyermekeknek ugrálóvár, trambulin, testfestés, csillámtetkó, színező és gyermek csocsó állt rendelkezésükre, illetve kivehették részüket az ügyességi játékokból is. A felnőttek részt vehettek a lendkerék és felni kitartó versengésben, valamint a Cabrio húzó versenyen.

Tartottunk kipufogó és zenei hangnyomásmérést, ahol négy kategória is volt. A kipufogóba diesel és benzines, a zeneiben pedig 1000 watt alatti és feletti mérések voltak.
Itt volt nálunk Magyarország leghangosabb zenei autója, amivel egy óra hosszas bemutatót tartottak. Be lehetett ülni és meg lehetett hallgatni és érezni a hangerőt.
Az egész napos kihangosítás és az esti buli zenei felelőse Major Péter, azaz Dj Major volt.

Összeségében azt tudom mondani, hogy ez a rendezvényünk az időjárás tekintetében nagyon jóra sikerült, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a kis csapatomnak és a támogatóknak a sok segítséget.

Nagy Dezső Sándor és az 1960-as Triumph-ja

A találkozó kihagyhatatlan eleme volt a 17 órai kezdettel induló felvonulás, ami zökkenőmentesen, pontosan zajlott le. A nap végére nem maradt más, mint az eredményhirdetés. A sok játékos vetélkedő között értékelték a legöregebb cabriót, ami Nagy Dezső Sándor 1960-as Triumph-ja lett. Ugyancsak ő nyerte meg a legszebb kabrió kategóriát is a közönség szavazatai alapján, így duplán örülhetett a nap végén.

Jövőre találkozzunk ismét ugyanitt!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (77 db kép)
MEGOSZTÁS