A Cloud 9+ is az idei KiskőrösFeszt-re meghívott szenzációs előadók közé tartozott. Az egyedülálló zenei stílusban játszó zenekar legismertebb számai közé tartozik a Scars, a Hide The Pain és a Supernova című dalok. A feszes basszus alapokra épülő, energikus koncert után a formáció tagjai közül Szivák Zsoltot és Biksi Gábort sikerült meginterjúvolni.

Biztos rengetegen kérdezték már ezt tőletek, de honnan jött az együttes nevének ötlete?

-Hirdetés-

Zsolt: Ez egy nagyon érdekes kérdés és már nem is emlékszünk pontosan, de az alapötlet egy malajziai csokipapírról származik. Eufóriá-t jelent, de ezt igazából csak később tudtuk meg. A „+”- jel pedig csak azért van mögötte, mert a zenekar megalakulásakor én még nem voltam tag, tehát lényegében én vagyok az a bizonyos plusz.

Valljuk be, nem a legkönnyebb műfajt választottátok. Rock és hip- hop megspékelve egy kis Dubstep-pel. Sőt, még ének is van benne. Hogy jött ez?

Gábor: Szeretünk különböző stílusokat keverni és szerintem jók is vagyunk benne. A zenekar minden tagja más-más típusú zenét szeret és ezeket szoktuk ötvözni. Szinte nem is gondolkozunk, csak „összedobáljuk” ami éppen eszünkbe jut.

Magyarországon jelenleg elég kevés az olyan zenekar, aki ennyire bátran nyúl ehhez a műfajhoz. Megjelenik egyáltalán másoknál ez a műfaj?

Gábor: Természetesen van másik ilyen zenekar is, aki az élő zenét keveri az elektromos zenével, de szerintem mi pont jókor voltunk jó időben. Már nagyon régen kitaláltuk, hogy ezt szeretnénk csinálni és azért is ezt csináljuk, mert ebben látjuk az újabb és újabb kihívásokat.

Ti már több, mint hat éve együtt dolgoztok. Hogy telt ez a hat évetek?

Zsolt: Az elmúlt hat év szerintem brutálisan jól telt és nemrégiben egy óriási mérföldkőhöz is elértünk. Pár hete Oroszországban turnéztunk, ahol egy nagy meglepetés ért minket: rengetegen voltak és velünk együtt énekelték a dalainkat, ami nagyon megható élmény volt. Mi leginkább egy „fesztiválozós zenekar” vagyunk, szóval rengeteg zenei fesztiválon jártunk ebben az elképesztő hat évben.

Ti azt mondjátok magatokról, hogy a dalszövegeitekkel nem szeretnétek megfejteni a világot, de nyilván van valami irány, amiben szerettek „mozgolódni”. Mi ez az irány?

Zsolt: Mi egyszerű gyerekek vagyunk és azt csináljuk, amit éppen érzünk vagy akkor épp jónak gondolunk. Nem szeretjük túlgondolni a dolgokat. Nem szívesen skatulyázzuk be a zenénket, de ha nagyon kéne választani, akkor azt tudnám mondani, hogy a „carpe diem” (ragadd meg a napot) életérzést igyekszünk átadni a közönségünknek.

Most adtátok ki az új lemezeteket „Mixtape” címmel. Hogyan készült?

Gábor: A Budapest Park-ban volt a lemez bemutató koncertje, ami nagyon jól sikerült. Szerintem ez a lemez is hasonló az eddigiekhez, tehát mindenbe belenyúltunk, amibe csak lehetett. Leköltöztünk Balatonra a zenekarral és közösen megírtuk a dalokat.
Ha zeneírásról van szó, akkor szinte mindent együtt csinálunk. Leülünk, összedobjuk a gondolatainkat, majd elkezdődik a szám összerakása és a hangszerelés. Nyilván vannak olyan részek, amelyekkel valaki egy kicsit többet dolgozik. Ilyen például a dalszövegek megírása. Nagyon jól tudunk együttműködni és szerencsésnek érezzük magunkat, hogy így megértjük egymást. Néha persze simulékonynak kell lenni, de bármit csinál is az ember, szerintem ez alapkövetelmény.

A zenekar szinte minden zenei fesztiválon fellép, így a jó hangulatú interjú után el is indult a következő koncerthelyszínre.

Káposzta Sára— Káposzta Lajos 
Fotók: Szentgyörgyi Ábel

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS