2010-ben alakult a sokakat megdöbbentő, másoknak emblematikusan ható Kistehén Tánczenekarból. Azok sem voltak semmi arcok, az Intim Torna Illegál meg ugyancsak éri a pénzt. Nem hiába ők lettek 2013-ban a MOL Bringaprogram arca. 2014-ben jelent meg harmadik lemezük Mindenkinek igaza van címmel, amelynek lemezbemutatója a budapesti Akvárium klubban került megrendezésre. Ez is ritkaság: különleges helyszín! 2016 szeptemberében aztán kilépett az együttesből a zenekar basszusgitárosa és menedzsere, Kiss Sándor. Nagy levegővétel következett. Idén pedig itt játszottak a KiskőrösFeszten!

-Hirdetés-

Négyen állnak körbe a koncert után: ők az Intim Torna Illegál. Mindenki egyszerre beszél, lökik a poénokat, úgyhogy esélyem sincs, hogy feljegyezzem, ki szól éppen hozzá a témához. Pereg a duma rendesen: ők ilyenek. Aki válaszol, próbáljuk elé tartani a mikrofont, aztán… erre varrunk gombot…

Színpadon az Intim Torna Illegál

Jövőre lesztek 10 évesek. Készültök?

Észre se vettük, hogy elmúlt ez a tíz év! Jé, jövőre lesz a jubileum! Hát nagyon készülünk (most, hogy mondod), majd lesz valami… például sok koncert meg ilyesmi…

Hány koncertetek van egy héten így, fesztiválszezon idején?

Valaki azt mondta, manapság már minden falusi főzőverseny egy-egy fesztivál. Évente több ezer fesztivállal számolhatunk tehát… Na jó: a múlt héten négy volt, ezen a héten kettő (egy hang oldalról: három!) — jó, akkor három. Szóval megvisel, de szeretjük ezt a miliőt.

Nádasdi János – ütőhangszerek, rap

Milyen zenével foglalkoztatok tini korotokban?

Összenézés, széles mosoly: Ami a lányokat érdekelte. Akkor az foglalkoztatott minket a leginkább, hogy hogy lehetünk minél közelebb az imádott nőhöz. Lehetőleg minél többhöz és minél többször… Na de félre a tréfát: manapság sokkal virtuálisabb az a kapcsolattartás, ami a mi tinikorunkban közvetlenebbül ment!

A dalszövegeiteket együtt írjátok?

Dorogi Péter, az énekes gitáros műveli ezt velünk. Péter, szólj te is valamit. (Péter csak mosolyog.)

Olyan van, hogy nem tetszik nektek, amit ír?

Akkor újraírja, ugye Péter? De aztán egyszer csak beteszi máshova, más dallamötlettel. Azt hiszi, nem vesszük észre. De bizony, észrevesszük. (Péter mosolya mögött: dehogy veszitek ti azt észre…) Az alkotó periódus, az január-február. Átküldi messengeren, elolvassuk, végigrágjuk…

Dorogi Péter – énekes, dalszövegíró

A „Nem adom fel” c. számotok mennyire saját élmény?

Itt kellett egy kis ráhangolódás a szöveggel a zenekar rezgésére. Na meg a csodálatos, sivatagi helyszín, mondhatni a misztikus Kelet! Együtt hat minden: a táj, a fények, a bazár, a kameraállások és a jelek a kézben tartott köveken.

De mégsem számoltatok azzal, amit a koncert végén kaptatok Kiskőrösön!

Azt biztos: ilyen finom palacsintákat még remélni sem tudtunk volna. Úgyhogy bocs, mi megyünk a konténer-öltözőnkbe palacsintázni!

Káposzta Sára — Káposzta Lajos
Fotós: Oros Sándor 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS